Skip to content

Ariana Grande s-a inspirat de la Jackie Kennedy pentru noul videoclip. In „Positions”, joaca rolul Presedintelui SUA.

Ariana Grande a lansat videoclipul „Positions” care marcheaza primul single de noul album pe care il va lansa pe 30 octombrie, al saselea din cariera.

Videoclipul foloseste noile tehnologii din cinematografie pentru a prezenta un tur dinamic printr-un decor care imita Casa Alba din Washington, de la coridoare semi-intunecate la sali de conferinte si biroul Presedintelui SUA.

Lansarea videoclipului cu cateva zile inaintea alegerilor pentru viitorul Presedinte al SUA a fost strategica, Grande il sustine pe candidatul Joe Biden in cursa electorala. Alegerea unei teme politice pentru noul single are scopul de a indemna fanii tineri ai artistei sa iasa la vot.

Grande s-a inspirat din stilul atemporal al lui Jackie Kennedy si s-a transformat intr-un rol dublu: Presedinte si Prima Doamna a SUA.

Vizualul a fost regizat de Dave Meyers care a mai lucrat cu Grande pentru „God is a Woman” si „No tears left to cry”, doua dintre cele mai apreciate si vizionate videoclipuri ale artistei.

Ariana a lucrat cu stilista Mimi Cuttrell pentru a reinterpreta cele mai cunoscute simboluri atribuite stilului lui Jackie Kennedy: palariile pillbox, rochii din satin, manusi de opera, coliere si cercei cu perle si costume deux-piece din tuid. Toate acestea au fost trecute prin filtrul de senzualitate care a definit-o pe Grande inca din vremurile in care juca in serialele Disney.

Tocurile sunt mult mai inalte decat orice ar fi purtat Jackie, rochiile sunt foarte scurte, cu decolteuri adanci iar machiajul cu ochi de pisica este exagerat precum un editorial de moda din Vogue din anii ’60.

Puteti urmari mai jos videoclipul care a strans deja 50 de milioane de vizualizari in cateva zile de la lansare:

Artista schimba 7 tinute in noul videoclip, toate fiind formate din haine si accesorii de la cele mai cunoscute branduri de lux din lume: Gucci, Balmain, Paco Rabbane, Mugler, Lanvin sau Dion Lee.

Alegerea brandurilor de lux este justificata pentru a recrea aerul de eleganta suprema adaptat la stilul din 2020. In mod similar, Jackie Kennedy obisnuia sa lucreze cu cei mai talentati si exclusivisti designerilor ai vremurilor care ii realizau siluete greu de replicat.

Grande a postat tinutele purtate pe contul de Instagram, a mentionat-o pe stilista Cuttrell si i-a indemnat pe urmatorii ei sa il voteze pe Joe Biden.

Grande poarta Lanvin
O rochie si perle Gucci
Lanvin
Topul este Cushnie iar pantofii sunt Lanvin

Ariana a trecut prin numeroase schimbari de stil vestimentar de-a lungul carierei si a venit cu schimbari la fiecare album lansat. Singurul lucru care a ramas constant este coafura.

Stilul artistei a devenit vizibil in spatiul public cu rochiile de printesa purtate in perioada in care lucra pentru Nickelodeon. Pentru a atrage un public mai matur, a trecut la elemente BDSM si latex pentru aparitiile care au promovat albumul „Dangerous Woman. Pentru „Sweetener”, a schimbat din nou stilul catre unul sport dar senzual – hanorace si pulovere supradimensionate purtate cu cizme inalte cu toc de 15 centimetri. Pentru „Thank U, Next” a urmat o noua transformare in directia harajuku, inspirata de tendintele din K-pop.

Directia stilistica din noul videoclip, „Positions” este cea mai matura si eleganta in care o vedem pe Grande pana acum. Chiar daca isi pastreaza elementele semnatura si un stil foarte senzual, se indreapta spre eleganta.

In ultimele saptamani, artistii americani au lansat numeroase filme, videoclipuri si prestatii care fac parte din campania electorala a lui Joe Biden, candidatul care spera sa il invinga pe Donald Trump si sa devina noul Presedinte al SUA.

De obicei, Hollywood-ul se uneste pentru a sustine candidatul Partidului Democrat, fapt care s-a vazut in lansarile cinematografice inspirate de conducatorii din Washington.

Mai jos veti gasi o lista a filmelor care au facut campanie in ultimii ani.

Citește în continuare