Skip to content

Filmul biografic despre viata lui David Bowie, “Stardust”, genereaza proteste in Marea Britanie. Premiera in UK ar trebui sa fie pana la sfarsitul anului.

 “Stardust” este filmul biografic neautorizat despre viata lui David Bowie, care va fi lansat anul acesta in Marea Britanie. Starul rock este interpretat de actorul si muzicianul Johnny Flynn, iar actiunea filmului incepe din 1971, imediat dupa inceput erei Ziggy Stardust, personajul fantastic creat de Bowie pentru albumul sau. De asemenea, Marc Maron si Jena Malone fac parte din film.

Lansarea trailerului filmului in octombrie a creat o serie de reactii, majoritatea negative din partea fanilor lui Bowie, care semnalau faptul ca Flynn nu seamana deloc cu legenda rock.

De-a lungul vietii, Bowie a mentionat de mai multe ori ca nu isi doreste un film despre viata sa, ceea ce transforma “Stardust” intr-un film neautorizat de familia artistului. Mai mult, aceasta situatie a dus la lipsa completa a melodiilor lui Bowie din film, fiind cel putin interesant sa vedem o biografie ecranizata a uneia dintre cele mai mari legende rock din lume fara vreuna dintre melodiile sale pe coloana sonora a filmului. 

David Bowie a fost un star rock englez, cunoscut pentru transformarile muzicale dramatice, inclusiv personajul fantastic creat pentru albumul sau, Ziggy Stardust. In 1996, legendarul artist a fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame.

A devenit faimos odata cu lansarea melodiei „Space Oddity” din 1969 si de-a lungul timpului s-a inspirat dintr-o vasta paleta de subiecte din arta, filozofie si literatura.

Piesa „Fame” din 1975 a fost scrisa impreuna cu Carlos Alomar si John Lennon si a devenit primul hit care a cucerit topurile americane in acel an. Membrul trupei Beatles poate fi auzit pe fundalul cantecului.

David Bowie s-a remarcat si ca actor. Acesta a jucat in filmul „The Man Who Fell to Earth” in anul 1976, iar printre alte roluri ale sale se numara interpretarea personajului Pontius Pilate in productia lui Marin Scorsese, „The Last Temptation of Christ” (1988), The Shark in comedia „Yellowbeard” din 1983 sau agentul FBI Philip Jeffries in „Twin Peaks: Fire Walk With Me”, regizat de David Lynch.

In 2006, a aparut in pelicula „The Prestige”, alaturi de Hugh Jackman si Scarlett Johansson, iar un an mai tarziu a fost vocea personajului Lord Royal Highness intr-unul din episoadele animatiei „SpongBob SquarePants”, creata de biologul marin si desenator, Stephen Hillenburg.

Citește în continuare