Skip to content

MARINA revine cu „Man’s World”, un single despre barbatii care conduc lumea.

MARINA, una dintre cele mai de succes artiste din zona indie pop a muzicii britanice, a revenit cu primul single extras de pe al cincilea album din cariera.

Melodia se numeste „Man’s World” iar videoclipul are o tema vizuala inspirata din radacinile grecesti ale artistei.

„Man’s World” are doua mesaje sociale exprimate in mod direct prin versurile scrise de Marina: „Mama Natura e pe moarte, nimeni nu tine cont de asta, nu vreau sa mai traiesc intr-o lume condusa de barbati”.

Pe langa subiectele influentate de activismul feminist si cel legat de protejarea mediului inconjurator, artista trage un semnal de alarma si in legatura cu alte evenimente sociale desfasurate in ultimii ani precum actiunile Sultanului din Brunei impotriva comunitatii LGBTAQI+.

Muzica, versurile si conceptul videoclipului ii apartin Marinei, productia a fost semnata de Jenn Decilveo (a mai lucrat cu Bat for Lashes si Hinds) iar inginerul de sunet a fost Emily Lazar, cunoscut pentru hiturile Sia, Clairo si Haim. Regia ii apartine Alexandrei Gavillet, stylingul a fost realizat de Natalia Mercedes si machiajul de Katelin Gan.

In vara acestui an, Marina a postat un anunt pe Instagram in care a cerut recomandari de femei producatori, regizori, fotografi, modele si artisti. Dintre acestea a ales echipa care a lucrat si care apare in videoclipul „Man’s World”.

Videoclipul a fost filmat in Simi Valley din California si porneste o noua era mult mai eleganta si mai rafinata in cariera Marinei care s-a reinventat de fiecare data prin referinte din cultura pop.

Versurile pastreaza directia inceputa de Marina Diamandis cu albumul FROOT si melodia „Savage” in care canta despre atacurile teroriste si injustitia care se intampla in lume si in „To be human” de pe albumul „Love + Fear” care isi propune sa esentializeze natura umana.

Marina Diamandis a devenit cunoscuta sub pseudonimul „Marina and The Diamonds” in 2010. Dupa cateva albume dedicate adolescentei sale agitate, a renuntat la „Diamonds” si a trecut la muzica pop mai adulta.

Marina Lambrini Diamandis s-a nascut in 1985 in Tara Galilor intr-o familie de greci si britanici si a devenit cunoscuta dupa ce BBC a adaugat-o pe lista „Sound of 2010” care identifica artistii care vor avea succes in anul urmator.

Cariera Marinei a inceput in dormitorul ei din Londra unde a inregistrat „The Family Jewels”, primul album in intregime, productia fiind realizata pe laptopul personal. A fost semnata de o casa de discuri majora care i-a dat libertatea creativa sa exprime angoasele adolescentei in versuri si videoclipuri care au devenit de referinta in muzica pop.

Al doilea album a venit cu vestea ca va canta in deschiderea turneului european Coldplay care se desfasura pe stadioane si in turneul lui Katy Perry in SUA. In paralel, a lansat „Electra Heart”, un material-concept in care s-a transformat in arhetipuri din cultura pop americana din anii ’50-’60. Fiecare dintre melodiile produse alaturi de creatorul de hituri Dr.Luke a avut un videoclip dedicat in care personajul „Elektra” a trecut de la o „blonda perfecta si haine pastelate” la o „femeie reala, fara Photoshop si fara filtre”.

Desi albumul i-a adus succes la radiourile din intreaga lume si „Primadonna” este difuzata la radio precum un evergreen, artista declara ca a fost cea mai grea perioada din viata ei pentru ca trebuia sa joace un rol in fiecare zi.

Trilogia „Marina & The Diamonds” s-a incheiat cu materialul „FROOT” care a fost inspirat de sinestezia artistei. Fiecare single a fost asociat unei culori si unui fruct si a fost lansat treptat, cu vizualuri si videoclipuri dedicate. Desi a optat pentru stilul muzical pop-alternativ, materialul a debutat in top 20 in SUA si top 10 in Marea Britanie.

Noua etapa din cariera Marinei a inceput in 2019 cu albumul „Love and Fear”, impartit in doua concepte: dragoste si frica. Anul viitor va lansa al cincilea material care ar putea avea un caracter activist, detaliile vor fi anuntate in curand.

Desi nu a atins succesul international unor popstaruri precum Lady Gaga sau Rihanna, MARINA este mentionata deseori ca referinta si inspiratie pentru numerosi artisti din zona pop, urban si hip-hop si pentru stilistii si directorii de creatie ale acestora.

Citește în continuare