Skip to content

Xavier Dolan va regiza primul serial din cariera, „The Night Logan Woke Up”. E bazat pe o piesa de teatru scrisa de Michel Marc Bouchard.

Seria cu cinci episoade este o adaptare a unui thriller psihologic si va fi difuzata pe postul francez Canal+ in 2022.

„The Night Logan Woke Up” va fi primul serial creat de cineastul canadian si va fi adaptat dupa o piesa omonima a dramaturgului Michel Marc Bouchard din Quebec. Noua drama prezinta povestea a trei prieteni ale caror vieti sunt spulberate dupa ce unul dintre ei comite un viol.

Dolan, regizorul dramei „Mommy” din 2014, a mentionat ca a vrut sa adapteze piesa imediat dupa ce a vazut-o in premiera, anul trecut in iunie, la Théâtre du Nouveau-Monde din Montreal.

Filmarile pentru noul serial vor incepe in martie 2021, iar seria va fi produsa de Studiocanal, Canal + si grupul canadian Quebecor, care o va transmite prin intermediul platformei Club illico.

Din distributia serialului vor face parte si cativa actori din piesa originala din 2019: Julie Le Breton, Magalie Lépine-Blondeau, Éric Bruneau si Patrick Hivon, care „vor interpreta pe micul ecran rolurile pe care le-au jucat pe scena” intr-un mod exceptional. In acest „thriller care abordeaza realitati si drame fara restrictii” li se vor alatura Xavier Dolan si Julianne Côté.

Cele cinci episoade vor fi scrise si regizate de Dolan, care va si produce alaturi de Nancy Grant si Jasmyrh Lemoine de la Nanoby. Javi Hernandez si Harry Grivakis de la VVS Films vor fi producatori executivi.

Fabrice de la Patellièr (Canal+) a declarat ca „Dolan are o imaginatie unica formata din personaje pline de viata si povesti puternice”, completand ca acesta „stie sa faca din viata obisnuita un spectacol de imagini si sunete de o mare frumusete.”

Xavier Dolan este cunoscut in cadrul festivalurilor internationale de film, in special la Cannes, pentru productiile castigatoare „Mommy” si „It’s Only the End of the World”.

Acesta a castigat numeroase premii pentru munca sa, inclusiv Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 2014 pentru „Mommy” si, doi ani mai tarziu, a obtinut Marele Premiu in cadrul Festivalului de Film de la Cannes pentru „It’s Only the End of the World”.

Lungmetrajul ii are in distributie pe Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux si Nathalie Baye si a fost propunerea Canadei pentru Premiile Oscar din 2017 la categoria cel mai bun film intr-o limba straina.

De asemenea, canadianul are in palmares mai multe premii Canadian Screen Awards si trofee César.

Nascut in martie 1989, Xavier Dolan si-a inceput cariera devreme, ca actor in diverse reclame, inainte de a regiza mai multe filme artistice. A devenit faimos la nivel mondial in anul 2009, odata cu debutul sau regizoral pentru lungmetrajul intitulat „I Killed My Mother”, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes.

Dolan a regizat si videoclipul hitului „Hello” al lui Adele pentru care a primit premiul Juno la categoria Videoclipul anului.

Incepand cu anul 2009, cineastul canadian a scris si a regizat opt ​​lungmetraje, acestea avand premiera la Cannes, cu exceptia productiei „Tom at the Farm” – care a fost lansata in cadrul Festivalului de Film de la Venetia in 2013 – si primului sau film in limba engleza, „The Death & Life of John F. Donovan”­, proiectat pentru intaia oara la Festivalul International de Film de la Toronto in 2018.

Citește în continuare