Skip to content

La Scala din Milano difuzeaza o gala televizata dupa ce debutul noului sezon a fost anulat. Gala TV va cuprinde arii ale compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini si Richard Wagner.

Teatro alla Scala din Milano, una dintre cele mai faimoase opere din lume, va transmite in luna decembrie o gala muzicala fara public prezent in sala, dupa ce deschiderea traditionala a sezonului a fost amanata pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Lansarea noului sezon, cel mai important eveniment din cadrul calendarului cultural al Italiei, va fi inlocuita la inceputul lunii decembrie cu un spectacol de arii si duete, cu artisti de opera si balet din intreaga lume, inclusiv tenorul Placido Domingo.

„A Riveder Le Stelle”, evenimentul organizat pe 7 decembrie va fi condus de dirijorul italian Riccardo Chailly, iar printre artistii care vor participa la deschiderea televizata se numara Ildar Abdrazakov, Roberto Alagna, Carlos Álvarez, Piotr Beczala, Benjamin Bernheim, Eleonora Buratto, Marianne Crebassa, Plácido Domingo, Rosa Feola, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Vittorio Grigolo, Jonas Kaufmann, Aleksandra Kurzak, Francesco Meli, Camilla Nylund, Kristine Opolais, Lisette Oropesa, George Petean, Marina Rebeka, Luca Salsi, Andreas Schager, Ludovic Tézier, Sonya Yoncheva.

Unele piese vor fi transmise live, in timp ce altele sunt pre-inregisrate din cauza dificultatii de calatorie a unor muzicieni. Gala TV va cuprinde arii ale compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini si Richard Wagner.

Spectacolul „A Riveder Le Stelle” este pus in scena de Davide Livermore (Gio’Forma), iar costumele sunt create de Gianluca Falaschi.

Inca nu este clar modul in care La Scala isi va pune in scena noul sezon planificat, care urma sa se deschida cu opera „Lucia di Lammermoor” a lui Gaetano Donizetti.

Italia a inchis teatrele si salile de concerte in luna octombrie din cauza celui de-al doilea val al pandemiei. La Scala s-a redeschis in vara dupa ce a fost inchisa timp de patru luni. Luna trecuta, toti membrii corului si al orchestrei La Scala au fost in carantina dupa ce zeci de cantareti si muzicieni au fost testati pozitiv COVID-19.

„Sper sa spun lumii ca suntem intr-un moment dificil, dar totusi suntem capabili sa cream emotia operei”, a spus directorul artistic Dominique Meyer in timpul unei conferinte de presa difuzata online. Acesta a adaugat ca, desi alegerea de a tine opera inchisa in seara de deschidere a fost dificila, este necesara pentru protectia angajatilor.

Serile de deschidere ale noului sezon sunt de obicei difuzate pe canalele de televiziune RAI. Anul trecut, „Tosca” de Giacomo Puccini, spectacolul in trei acte dirijat de Riccardo Chailly, a atras aproape 3 milioane de telespectatori.

„Tosca” a fost mai presus de toate o sarbatoare a muzicii – datorita si vocilor superbe ale artistilor Anna Netrebko, Francesco Meli si Luca Salsi – si ale teatrului, cu revenirea regizorului Davide Livermore si a scenografilor de la Giò Forma, grup deja foarte apreciat pentru montajul operei „Attila” de Giuseppe Verdi, pe 7 decembrie 2018.

Cu aceasta productie, Riccardo Chailly si-a continuat proiectul de prezentare a operelor lui Giacomo Puccini si a adus inapoi pe scena operei din Milano spectacole precum „Turandot”, „La fanciulla del West’, „Madama Butterfly” si „Manon Lescaut”.

Citește în continuare