Skip to content

Dupa disparitia din SUA, un monolit misterios a aparut in Romania, pe un deal de langa Piatra Neamt.

Un al doilea monolit misterios care starneste controverse in jurul lumii a aparut in Romania, langa Piatra Neamt. Evenimentul s-a intamplat la mai putin de o zi dupa ce un exemplar similar a aparut si a disparut din desertul Utah din SUA.

Structura de metal neatribuita vreunui artist sau vreunei entitati a starnit numeroase discutii legate de extraterestri sau mesaje codate pe care cineva ar incerca sa le transmita.

Principalele teorii si speculatii prezinta monolitul ca fiind un mijloc de comunicare al extraterestrilor, o opera de arta, o campanie de marketing a unui film sau produs ce urmeaza sa fie lansat in curand sau o distractie de la evenimentele nefericite care au marcat anul 2020.

Monolitul metalic a aparut saptamanile trecute in Desertul Utah, printre rocile rosiatice dintr-un canyon spectaculos.

A fost descoperit pe 20 noiembrie, fiind zarit din elicopter de angajatii Departamentului de Siguranta Publica din Utah care survolau zona pentru a face recensamantul oilor.

Pilotul elicopterului a emis din start doua teorii: ar putea fi o opera de arta sau interventia extraterestrilor. Oamenii de pe retelele de socializare au inceput sa gaseasca numeroase legaturi intre diversi artisti new wave precum John McCracken si un film al lui Stanley Kubrick din 1968.

Ulterior, obiectul din aluminiu de peste 3,5 metri inaltime a disparut din Utah in acelasi mod misterios in care a aparut.

Un fotograf care se afla la fata locului a declarat pentru CNN ca a surprins un grup de patru oameni in timp ce au scos monolitul din pamant si l-au ridicat. Mesajul acestora ar fi fost „sa nu iti lasi gunoiul in desert”.

O structura asemanatoare de aproape 3-4 metri inaltime a aparut pe un sit arheologic protejat de langa Cetatea din Piatra Neamt.

Monolitul a aparut la finalul saptamanii trecute pe platoul de pe Batca Doamnei, la cativa metri de cunoscut sit al cetatii dacice Petrodava construita intre 82 i.e.n si 106 d.Hr.

Evenimentul a avut loc la mai putin de 24 de ore dupa disparitia monolitului din Utah. Autoritatile locale au declarat ca nu stiu cine este responsabil pentru aparitia obiectului.

„Am demarat cercetarile in privinta aparitiei bizare a monolitului. E amplasat pe o proprietate privata, dar nu stim inca cine este proprietarul. Este o zona protejata, parte a unui sit arheologic. Inainte de a instala orice aici e necesara permisiunea institutiei iar cererea trebuie aprobata ulterior de Ministerul Culturii, a declarat Rocsana Josanu pentru EuroWeekly.”

Monolitul aparut langa Piatra Neamt a disparut imediat dupa ce imaginile cu el s-au raspandit in presa din intreaga lume.

Locul din care a disparut monolitul din Piatra Neamt

Structura metalica avea o forma putin diferita fata de cea din Utah si era scrijelita cu numeroase graffitiuri desenate intr-o forma repetitiva.

Aparitia si disparitia misterioasa a monolitului il leaga de „2001: O odisee spatiala”, filmul lui Stanley Kubrick din 1968, bazat pe romanul lui Arthur C.Clark.

Atat in roman cat si in film, monolitul extraterestru este un simbol recurent care are un rol important in evolutia speciei umane.

In carte, monolitul apare pentru prima oara in Africa, in urma cu trei milioane de ani si ajuta un trib infometat de maimute sa dezvolte unelte pentru a se hrani. In timp ce animalele se apropie de monolit si incearca sa interactioneze cu el, mintile le erau studiate iar actiunile deveneau controlate de o rasa extraterestra.

Monolitul era unealta unei rase extraterestre pentru a investiga diverse lumi din galaxie.

Citește în continuare