Skip to content

Un barbat a furat recuzita din Star Wars care se afla in biroul lui JJ Abrams. Casca lui Darth Vader se afla printre obiectele furate.

Un barbat a furat recuzita din Star Wars care se afla in biroul lui JJ Abrams, din Santa Monica. Hotul, Frank Hebert, in varsta de 38 de ani, a fost surprins pe camerele de luat vederi cum pleca din birou cu mai multe elemente printre care si casca lui Darth Vader dai si cateva casti ale soldatilor din Star Wars.

Hotul a intrat via acoperis si o usa de evacuare care avea deschidere catre o terasa. Cand s-au declansat alarmele politia a sosit la fata locului si, dupa ce au identificat hotul, s–au recuperat obiectele.

Vestea e comentata in social media cu umor amar. Hotul are un nume asemanator cu autorul seriei Dune (Frank Hebert vs Frank Herbert), iar Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader a murit in urma cu cateva zile, la varsta de 85 de ani.

Aceasta nu este insa prima intamplare in care sunt furate obiecte foarte valoroase care au facut parte din filmul Star Wars. In 2017 colectionarul Steve Sansweet a raportat la politie ca papusa sa Boba Fett – prototip- create in 1979 a fost furata, valoarea ei fiind in jurul a 100.000 de dolari.

Dave Prowse a interpretat unul dintre cele mai faimoase personaje din Star Wars dar marturisea adesea ca are confortul ca nu-l recunoaste nimeni fara masca. El a jucat in Star Wars (1977), The Empire Strikes Back (1980), si Return of the Jedi (1983), iar James Earl Jones  a fost cel care a dat vocea lui Darth Vader.

Citește în continuare