Skip to content

Gala Oscarurilor va fi in aprilie 2021. Organizatorii au anuntat ca ceremonia se va intampla fizic, nu virtual, acesta fiind motivul pentru care au amanat cu inca doua luni gala

Gala Oscarurilor a fost anuntata pentru 25 aprilie 2021, cu doua luni mai tarziu decat data initiala, si confirmata ca fiind o celebrare a filmelor, cu invitati care sa fie prezenti in sala ceremoniei.

Mutarea acesteia la sfarsitul lunii aprilie este o presupunere ca pana atunci, cinematografele si salile de spectacole se vor redeschide publicului larg.

Momentan, nu au aparut mai multe informatii despre organizarea propriu-zisa, sala in care se desfasoara traditional gala Oscarurilor avand 3400 de locuri de obicei neincapatoare pentru invitatii Academiei Americane de Film.

O serie de reactii au venit din partea presei internationale cu privire la organizarea fizica a evenimentului, jurnalistii mentionand ca o parte dintre actorii care ar putea fi nominalizati se afla in grupa de risc a infectiei cu noul coronavirus – Anthony Hopkins are 82 de ani; Ellen Burstyn, 88 de ani; Sophia Loren, 86 de ani; Meryl Streep, 71 de ani; David Strathairn, 72 de ani; si Yuh-Jung Youn, 73 de ani.

Din cauza crizei medicale, propunerile pentru Oscaruri au fost devansate pana la 28 februarie 2021 in loc de 31 decembrie 2020, Academia acceptand si filme care au avut premiera pe platforme de streaming, nu neaparat in cinematografe.

Cele mai prestigioase premii internationale si-au anuntat si ele datele de desfasurare, fara a mentiona daca evenimentele vor fi online sau offline sau o varianta hibrid, similara cu ce s-a intamplat la premiile Grammy: Globurile de Aur raman pe 28 februarie, Critics Choice pe 7 martie, Screen Actors Guild Awards pe 14 martie si premiile BAFTA pe 11 aprilie.

O serie de filme cu potential de finalisti la Oscaruri si-au amanat premiera pentru 2021. Printre filmele anului 2020 amanate de criza pandemica se numara James Bond si “No Time To Die”, “Tomb Rider 2”, “Godzilla vs Kong”, “Jurassic World: Dominion”, musicalul lui Lin-Manuel Miranda “In the Heights”, Tom Cruise in “Top Gun: Maverick”, o noua adaptare a romanului omonim “Dune”, musicalul pus in scena de Steven Spielberg “West Side Story”, “Mission: Impossible 7 & 8” dar si “Batman”, “Avatar” si “Star Wars” pe care le vom vedea cel mai probabil in 2022.  

Documentarul “colectiv” in regia lui Alexander Nanau este propunerea României la premiile OSCAR® 2021, sectiunea „Cel mai bun lungmetraj international”, anterior numita “Cel mai bun film strain”. Este prima oara cand un documentar este propunerea Romaniei in competitia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Citește în continuare