Skip to content

Spectacolul “Niste fete“ de Neil LaBute este disponibil online la Teatrul National Targu Mures

Teatrul National Targu-Mures – Compania „Liviu Rebreanu“ revine cu un spectacol pentru cei care care cred ca teme precum dragostea, regretul, vinovatia, minciuna si memoria sunt din ce in ce mai previzibile. Regizoarea Laura Moldovan, cunoscuta publicului muresean pentru spectacolele „Toate mi se intampla numai mie“ de Mihai Ignat si „Detectorul de minciuni“ de Vasili Sigarev, aduce pe scena Salii Mici un text semnat de unul dintre cei mai cunoscuti dramaturgi americani contemporani – Neil LaBute – si o distributie care ii include pe Theo Marton, Delia Balasa, Dana Pancu, Gabriela Bacali, Georgiana Ghergu, Steliana Balacianu si Dorothea Moldovan.

Povestea din spectacolul “Niste fete” urmareste un afemeiat trecut de 30 ani, aflat la un pas de insuratoare, care face bilantul trecutului sau amoros si constata ca nu e tocmai onorabil. Acesta este acum in curs de reabilitate si realizand ca nu s-a purtat bine cu fostele sale partenere, decide sa se intalneasca cu cinci dintre ele pentru a-si infrunta constiinta si pentru a inchide aceste povesti.

Textul lui Neil LaBute exploreaza dinamica tensionata dintre sexe, relatiile complicate dintre motivatiile acestora si propriile temeri sau lasitati, dar si efectul pe care trecerea timpului il are in vietile oamenilor. „Niste fete“ devine astfel o comedie amara despre destinele a cinci femei de varste si din locuri diferite, legate de un barbat care le-a marcat.

“Intr-o societate in care relatiile interumane se cladesc si se prabusesc usor, cand ambitiile sau lipsa de asumare a propriilor fapte schimba destine, LaBute testeaza cat de subtire e linia dintre corect si incorect si, mai ales, cat de usor se trece granita dintre ele avand ca singur scop succesul,“ explica Laura Moldovan, regizoarea spectacolului, ceea ce vom vedea pe scena in varianta online.

Spectacolul va fi disponibil online vineri, 18 decembrie, la ora 19.00 si va fi difuzat in varianta live streaming din Sala Mica a Teatrului National Targu-Mures. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul eventim.ro, iar pretul unui bilet este de 19 lei. Spectacolul are o durata de 2 ore si 10 minute si este recomandat persoanelor cu varsta de peste 14 ani.

Citește în continuare