Skip to content

(foto) Idei de decorare a mesei de Craciun

Daca lista de cumparaturi, meniul si cadourile le-ati terminat deja, urban.ro va propune cateva idei de decoratiuni care se potrivesc mesei de Craciun. O parte dintre ele pot deveni o activitate de familie, cu toata lumea implicata in crearea decoratiunilor.

Decoratiunile pentru centrul mesei completeaza vizual intregul ansamblu.

Incercati sa alegeti decoratiuni potrivite ca marime, astfel incat acestea sa ramana pe tot parcursul dineului pe masa si sa nu fie nevoie sa fie mutat in cazul in care apar si mai multe vase si tavi cu mancare.

Puteti chiar dumneavoastra realiza decoratiuni de iarna cu putina imaginatie: scortisoara, conurile de brad sau vascul pot deveni rapid aranjamente deosebite, dar si globurile de sticla care nu au mai ajuns in brad.

Fructele pot fi si ele decoratiuni, mai ales daca aveti vase transparente care sa completeze vizual masa.

O alta idee sunt vazele transparente, in care puteti pune apa si apoi decoratiuni diverse.

Improvizati vaze din alte obiecte care sa se potriveasca mesei de Craciun, ca de exemplu ceainicul sau cani.

Daca spatiul va permite, personificati fiecare loc de la masa cu o decoratiune tematica, ca de exemplu mici braduti din diverse materiale.

Servetele tematice impachetate frumos pot deveni o decoratiune in sine. Daca aveti invitati, puteti personaliza masa cu cartoline tematice cu numele fiecarui invitat si cu meniul. Si scaunele pot fi decorate cu funde tematice sau cu decoratiuni de Craciun.

De asemenea, indiferent de varsta si statut social, manierele la masa sunt esentiale atat pentru a-i face pe cei din jurul nostru sa se simta confortabil (se parcurge un set de reguli pe care le stie toata lumea), cat si pentru relaxarea noastra.

Daca sunteti invitati la masa, multumiti-i gazdei la sfarsitul mesei, strangeti-va mainile la despartire sau, daca sunteti apropiati, imbratisati-va, iar a doua zi trimiteti un mesaj de multumire pe mail, nota scrisa de mana sau pur si simplu printr-un sms. E important insa sa gasiti un detaliu frumos pe care sa-l mentionati pentru a flata gazda si a-i arata ca i-ati apreciat eforturile.

Citește în continuare