Skip to content

Jocuri si activitati distractive pentru copii, perfecte in perioada sarbatorilor: vanatoare de dulciuri prin casa, concurs de identificat arome

Pentru ca timpul de calitate petrecut alaturi de cei mici este esential pentru buna lor dezvoltare, va propunem cateva idei de jocuri si activitati de distractie in ton cu sarbatorile de iarna, care sa-i faca sa se bucure de o vacanta de neuitat in orice conditii.

Daca obisnuiti sa ascultati muzica in familie si va place sa va intreceti in vocalize ori de cate ori aveti ocazia, un concurs de karaoke cu melodii tematice de sarbatori este tot ce va trebuie pentru a anima o seara petrecuta acasa.

Puteti sa va intreceti cantand hituri celebre precum „All I Want for Christmas Is You” al lui Mariah Carey sau „It’s the most wonderful time of the year” al lui Andy Williams, dar si colinde traditionale. Alegeti intre a achizitiona un microfon special pentru karaoke, un set complet pentru cantat acasa sau exersati in voie fara sa folositi vreun gadget.

Printre activitatile distractive pentru copii se numara si o sesiune de decupat figurine din carton pentru pozele de Craciun in familie.

Nu de putine ori se intampla ca una dintre principalele atractii ale unui eveniment sa fie indragita „cabina foto”, prin urmare, realizati impreuna cu cei mici toata recuzita pentru o astfel de sedinta foto acasa. Cu sabloane achizitionate sau descarcate de pe internet si ulterior decupate, mesteriti acasa, in familie, ochelari, barba de Mos Craciun, cornite si nas de ren, caciuli si multe alte figurine pe care ulterior sa le colorati, sa le decupati si sa le folositi in cadrul unei sedinte foto de Craciun.

Decorati impreuna cu cei mici coronita de sarbatori pe care o veti agata la usa.

Desi exista numeroase modele gata de cumparat, nimic nu poate fi mai distractiv decat asamblarea unei astfel de coronite impreuna cu micutii. Puteti cumpara separat toate accesoriile de care aveti nevoie sau apelati la serviciile unor firme cu decoratiuni care au spre vanzare seturi cu tot ce va trebuie pentru o coronita. Aveti nevoie de crengute subtiri de brad (cu o tulpina cat mai mobila, pentru a fi usor indoite sau rasucite), globuri in miniatura, particule sclipitoare, lipici, stelute sau alte figurine din hartie, margele, felii uscate de portocale sau orice altceva va ghideaza imaginatia.

Un mod de a va demonstra talentele la pictura si de a crea unele dintre cele mai originale decoratiuni pentru casa sau brad este si pictura pe conuri de brad.

Asigurati-va ca v-ati facut stocul de conuri de brad dupa o plimbare prin padure sau prin parc si organizati acasa o seara de activitati artistice. Optati pentru modele in degrade, pentru culori vibrante, particule sclipitoare sau alte mici detalii, insa nu uitati ca la inceput sa curatati conurile de brad cu ajutorul unei periute vechi de dinti, pentru a elimina toate resturile de praf.

Daca vreti sa va demonstrati talentul in bucatarie sau daca micii bucatari de acasa sunt dornici sa primeasca o noua lectie de gatit, o idee de activitate inaintea Craciunului poate fi si concursul de facut biscuiti.

Cumparati toate ingredientele necesare de la hartie de copt, aluat pentru biscuiti, glazura colorata pentru decorat, accesorii comestibile din zahar pentru decorat, forme haioase pentru decuparea aluatului si alocati un timp limita in care fiecare membru al familiei trebuie sa pregateasca biscuitii. Cel care reuseste sa pregateasca cei mai multi biscuiti poate fi desemnat castigator. In cazul acestei activitati, este esential ca micutii sa fie supravegheati in preajma cuptorului sau a obiectelor ascutite precum formele de taiat sau cutitele.

Bradul poate fi decorat si cu decoratiunui create din nuci, ghemuri de hartie sau beteala realizata din floricele de porumb, coji de portocale uscate sau boabe de macese.

Pe langa valoarea sentimentala pe care o are un astfel de rezultat al muncii micutilor, o sesiune de realizat decoratiuni pentru brad poate fi o activitate chiar distractiva. Stabiliti care sunt decoratiunile voastre preferate, aprovizionati-va cu materiale si multa rabdare si creati alaturi de cei mici cele mai originale accesorii pentru brad, chiar in propriul camin.

Concursul de mirosit arome specifice sarbatorilor este un bun prilej pentru a va da seama cine este cel mai priceput membru al familiei in detectarea aromelor.

Aveti nevoie de circa 10-15 recipiente sau pahare din plastic in care veti pune diferite alimente sau produse precum: felii de portocala, ciocolata, crengute de brad, bete de scortisoara, bezele, acadele de pus in pom, turta dulce, nuci, o bucatica de cozonac sau orice altceva care poate fi asociat cu Craciunul. Jucatorii vor mirosi fiecare recipient in parte fiind legati la ochi, iar castigatorul va fi cel care si-a dat seama de cele mai multe arome.

O cursa pe ceas pentru gasirea a cat mai multe bomboane sau acadele pentru brad de catre cei mici poate fi o activitate distractiva in zilele din vacanta de iarna.

Un membru al familiei, cel care se va ocupa si cu ascunsul bomboanelor prin casa, va trebui sa participe ca observator si sa tina scorul, in timp ce toti ceilalti vor cauta bomboanele ascunse cu multa iscusinta prin casa. Oferiti indicii, jucati „cald sau rece” sau lasati-i sa le descopere fara niciun ajutor. Cel care va gasi cele mai multe bomboane intr-un timp dat va fi declarat castigatorul serii.

Citește în continuare