Skip to content

Restaurante din Londra unde mananca Familia Regala a Marii Britanii

Chiar daca ar putea avea bucatarii pline de maestri culinari mai numerosi decat un restaurant cu stele Michelin, reprezentanti ai Familiei Regale britanice prefera sa frecventeze uneori restaurante sau bistrouri zgomotoase din cartierele Londrei.

Deseori opteaza pentru restaurante care au primit calduros generatii intregi de rude de la Windsor, cu intrari secrete, chelneri discreti si atenti la detalii, care respecta intotdeauna aspecte precum lipsa usturoiului sau a cepei din meniul pentru Majestatea Sa. Insa, uneori, opteaza si pentru locurile unde pot merge fara a fi observati sau deranjati, o ocazie de a-si petrece timpul in localuri zgomotoase ca oricare alt londonez.

Va prezentam in continuare cateva restaurante din Londra preferate de membrii Familiei Regale britanice.

Situat in apropierea Pietei Kensington, Launceston Place era unul dintre restaurantele favorite ale printesei Diana in anii ’90. 

Launceston Place s-a deschis in 1986, iar un an mai tarziu, a devenit o braserie care atragea toata atentia prin fatada moderna din sticla. Intr-o atmosfera eleganta si contemporana, regretata printesa adora camerele mici in care lua cina fiindca se putea strecura departe de ochii curiosi ai presei. Mergea destul de des si comanda mereu un sufleu din branza, care, candva, a fost denumit in cinsta ei, Soufflé Diana. In prezent, acesta nu se mai gaseste in meniu. 

Desi fetele de masa albe si apretate inca se mai afla la locul lor, felurile de mancare sunt mai putin extravagante, fiind o combinatie de inspiratie franceza si britanica, realizate de flerul creativ al bucatarului sef Ben Murphy care creeaza meniurile din 2017. O serie de lucrari de arta ale unor artisti contemporani, printre care Lee Ufan, Julie Mehretu, Howard Tangye si Romana Londi, completeaza spatiul restaurantului.

Restaurantul Goring Dining Room este faimos pentru gazduirea lui Kate Middleton si a familiei sale inainte de nunta cu printul William in 2011.

Situat in Westminster, in apropierea palatului Buckingham, restaurantul este locul preferat al Familiei Regale a lua masa inca de cand si-a deschis portile. Din meniu, Regina Elizabeta alegea legendarele oua Drumkilbo – un fel de mancare pe baza de homar si oua. Fiecare fel de mancare este completat perfect cu o selectie de trufe si ierburi salbatice. 

Celebrele oua Drumkilbo se gasesc in continuare in meniul restaurantului premiat cu stele Michelin din interiorul hotelului grandios The Goring, ultimul hotel de lux de familie din Londra, cu o vechime de peste 100 de ani. Tot aici, Harry si Meghan au luat ultimul pranz inainte de a renunta la titlurile regale.

Goring Dining Room a fost proiectat de David Linley, iar sala de mese este scaldata in lumina naturala in timpul zilei si seara ofera un aer somptuos datorita candelabrelor elegante Swarovski.

Ascuns in Notting Hill, unul dintre cele mai pitoresti locuri din vestul Londrei, restaurantul clasic de cartier Julie’s a fermecat timp de 50 de ani actorii de la Hollywood, starurile rock si membrii familiei regale. 

Deschis in 1969, restaurantul a fost ca un magnet pentru celebritati si capete incoronate, primul sot al printesei Anne, Mark Philips, a sarbatorit aici petrecerea burlacilor inainte de nunta in 1973. Tot la Julie’s, printul Charles se pregatea sa faca acelasi lucru opt ani mai tarziu, inainte ca presa sa afle despre eveniment.

Vizitele unor personalitati precum Mick Jagger, Kate Moss si fratii Gallagher au facut si mai celebru restaurantul. In 2015 a fost inchis pentru o renovare de sase luni, dar au trecut patru ani pana cand a fost deschis din nou. In prezent, bucatarul premiat Shay Cooper, fostul chef de la The Goring, propune un meniul britanic modern care combina ingrediente alese impreuna cu tehnica remarcabila de a crea mancaruri echilibrate si aromate.

Ascuns in cartierul istoric si elegant St James’s, restaurantul Quaglino’s este celebru pentru oaspetii regali pe care i-a avut inca din 1956, cand printul Philip si Regina Elizabeta au pasit pentru prima data in legendarul local. 

Acesta a devenit primul restaurant public vizitat de un monarh care inca domnea. Se spune ca printul Philip avea propria zona unde lua masa, in asa fel incat regula tinutei formale sa nu i se aplice, printesa Margareta avea intotdeauna o masa rezervata chiar langa ringul de dans, iar printesa Diana se strecura prin bucatarie pentru a manca aici. 

Dupa renovarea din 2014, restaurantul a devenit mai stralucitor si cu o atmosfera de club mai intensa, iar Printul Harry a fost printre primii membrii regali vazuti la Quaglino’s. Sinonim cu stilul fermecator si detinut de D&D London, restaurantul serveste mancaruri europene, realizate de bucatarul sef Jack Smith, cat si cocktailuri legendare.

Deschis in 1889, Chiltern Firehouse este un hotel si restaurant de lux detinute de Andre Balazs si situate in cartierul select Marylebone, care continua sa atraga persoane faimoase, mai ales pe tinerii din Familia Regala britanica.

In 2008, printesa Eugenie a petrecut in restaurantul Chiltern Firehouse inainte de casatoria cu Jack Brooksbank, iar printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi au avut petrecerea de logodna tot aici, in decembrie 2019. De asemenea, Meghan Markle a fost surprinsa cand savura un cocktail Negroni impreuna cu prietenii. 

Bucatarul Richard Foster, in colaborare cu renumitul chef Nuno Mendes, au creat un meniu proaspat, cu arome noi si indraznete, punand accent pe sezonalitate si pe alimentatia sanatoasa.

Citește în continuare