Skip to content

Tendinte in moda pentru primavara 2021

Pe langa industriile spectacolelor si cea a turismului, industria modei a fost una dintre cele mai afectate de pandemia inceputa anul trecut. Tinutele menite sa impresioneze au fost inlocuite cu haine confortabile, pijamale, pantaloni sport si croiuri cat mai relaxate.

Pentru 2021, anul in care este asteptata o reintoarcere treptata a vietii sociale, designerii marilor case de moda au introdus noile elemente care au devenit parte din obiceiurile colective in colectiile de streetwear.

Una dintre principalele tendinte ale modei ale primaverii 2021 este intoarcerea la elementele esentiale: blugi, trenchuri, rochii negre, tricouri fara imprimeuri si rochii maxi.

O alta tendinta este folosirea unor accente de culori sau a unor detalii din tinute pentru a crea un punct de interes in fiecare aparitie. Tinutele pot fi minimaliste sau simple si aparent nestudiate insa sunt scoase din anonimat prin umeri exagerati, o pata de culoare cu un ton optimist, vesel – galben sau roz – sau taieturi inspirate din anii ‘2000 prin o rochie aparent banala creeaza o iluzie optica fascinanta.

Trench-ul devine un obiect esential care poate acoperi o tinuta relaxata sau sport si ii poate oferi un aer mai studiat, mai elegant.

Trench-ul redevine un element esential in garderoba din primavara 2021 prin reinterpretarea lui ca mantou, rochie, camasa, jacheta sau salopeta.

Noile modele de trench-uri lansate de Louis Vuitton, Nina Ricci, Prada, Marni, Victoria Beckham sau Thornton Bregazzi oscileaza intre siluete clasice, drepte sau cele cambrate cu o centura supradimensionata in zona taliei, pentru a crea o silueta feminina care flateaza orice forma a corpului.

In ceea ce priveste lungimile, acestea oscileaza de la trenchurile scurte care ating zona coapselor si pana sub glezne pana la punctul in care ar putea atarna pe jos.

Pantaloni largi au revenit prin prisma nostalgiei anilor ’90 care se afla in tendinte pentru al patrulea sezon consecutiv dar si prin confortul inspirat de hainele purtate in lockdown.

Linia fina creata intre hainele considerate masculine si feminine dispare cu fiecare sezon si fiecare colectie lansata. Puteti experimenta tinutele cu pantaloni largi prin forme si siluete androgine combinate cu o camasa sau un blazer maxi care ar putea proveni din garderoba sotului, iubitului sau a unui prieten.

In ceea ce priveste modelul de pantaloni largi, daca va doriti o silueta alungita, este de recomandat sa optati pentru tipul palazzo, pantaloni din jerseu, bumbac sau de costum, toti cu talie inalta. Pot fi evazati, conici sau drepti, unul dintre aspectele importante este marcarea taliei printr-o centura sau o curea lata.

Rochiile negre decupate, cu taieturi si rochiile mulate si asimetrice de la inceputul deceniului trecut sunt esentiale pentru tendintele primaverii si verii care urmeaza.

Umerii exagerati sunt inspirati atat din epoca Victoriana prin maneci bufante in partea superioara dar si din siluetele anilor ’80, creatiile lui Mugler si serialul „Dinasty”.

Umerii exagerati si manecile bufante – o tendinta prezenta in ultimele 5 sezoane – raman detaliul spectaculos al unei tinute aparent simple sau banale care imita stilul anilor ’90.

Pe de o parte, umerii exagerati din colectiile lui Helmut Lang sau Mugler ofera un aspect impunator, inspira ideea de putere si respect si au devenit un simbol al miscarilor feministe din ultimii ani.

In cazul umerilor bufanti, acestia sunt un detaliu romantic care adauga volum, inspira o evadare din realitate si ajuta la crearea unei talii mai subtiri in timp ce atentia este mutata in zona bustului.

In privinta nuantelor, rozul este pata de culoarea preferata de designeri pentru primavara urmatoare in timp ce culoarea anului 2021 este atotprezenta sub forma gentilor galbene, a pantofilor sau a detaliilor din imprimeuri.

Dupa un an plin de stiri nefericite, nevoile umane identificate de specialistii in tendinte indica optimismul, caldura si o reintoarcere la bucuriile simple ale copilariei. De aceea, pentru primavara puteti alege accente de roz neon, galben pal, portocaliu, verde-galbui sau imprimeuri multicolore.

Mai jos puteti descoperi alte colectii din primavara 2021 care sa va inspire tinutele purtate.

In ceea ce priveste culorile aflate in tendinte, Pantone a propus 18 nuante care s-au regasit cel mai des in colectiile de moda de la Saptamanile Modei.

Citește în continuare