Skip to content

Vineri, sambata si duminica vedeti online, Lazarus, ultimul proiect muzical al lui David Bowie. In rolul principal Michael C Hall (Dexter)

La 5 ani de la decesul sau, echipa lui David Bowie a decis sa faca public online proiectul Lazarus, un musical care a fost ultimul spectacol la care a lucrat artistul.

Considerat spectacolul testament al lui Bowie, Lazarus spune o poveste despre singuratate si adaptare a lui Thomas Newton, un extraterestru cu chip uman care se află închis într-un apartament din New York si incepe sa se confrunte cu coruptia si viciile umane.  Rolul principal este detinut de Michael C Hall, cel care e cunoscut drept Dexter din serialul cu acelasi nume.

Un bilet costa 18 euro si poate fi cumparat de aici .

Cu o tema care pare extrem de potrivita cu vremurile pe care le traim spectacolul Lazarus e inspirat de cartea lui Walter Tevis – „The Man Who Fell to Earth”, iar libretul a fost scris impreuna cu dramaturgul Enda Walsh. Show-ul a avut premiera pe Broadway in 2015 si s-a mutat apoi la Londra, la King’s Cross Theatre, un loc de care Bowie era foarte atasat emotional. Ceea ce va fi disponibil online este ultima reprezentatie de la Londra, din 2016.

Cartea lui Walter Tevis – „The Man Who Fell to Earth” a fost ecranizata in 1976 de regizorul Nicolas Roeg, iar Bowie avea rol principal. 

Roeg un regizor britanic care facea filme SF in anii 70 (“Performance”, “Walkabout”, “Don’t look now” cu Julie Christie si Donald Sutherland in ipostaza unui cuplu care se afla in doliu dupa ce fiica lor s-a innecat.) a fost citat ca influenta majora in filmele lui Christopher Nolan sau Danny Boyle. Sutherland a fost atat de impresionat de munca alaturi de Roeg si de geniul sau vizionar incat si-a numit unul dintre copii dupa el.

Musicalul care poate fi vazut in acest week end, Lazarus, are doua ore si va contine 17 dintre piesele lui Bowie.

Printre ele „Heroes”, „Life on Mars”, „Changes”, „Absolute Beginners”, precum si trei cantece compuse de Bowie special pentru acest show: „No Plan”, „Killing a Little Time” si „When I met You”, dar si Lazarus piesa de pe ultimul album al sau, lansat cu doua zile inainte de a muri.

Bowie a incetat din viata pe 10 ianuarie 2016, la 69 de ani, dupa o lunga suferinta cauzata de cancer.

Citește în continuare