Skip to content

Charlotte Casiraghi, nepoata actritei Grace Kelly, a fost numita ambasadorul brandului Chanel pentru 2021

foto profimedia

Charlotte Casiraghi, una dintre cele mai retrase, dar si cele mai educate figuri regale, este noul ambasador Chanel.

Alegerea tinerei Casiraghi in aceasta ipotaza este cum nu se poate mai naturala, organica, intrucat mama si bunica ei – Caroline, respectiv Grace Kelly, ambele printese de Monaco, au fost figuri care au influentat moda europeana, dar si foarte apropiate de brandul francez.

Casiraghi, care apare rar in public si e atasata de lumea jurnalisticii si a literaturii,  a explicat in social media ce inseamna aceasta noua ipostaza pentru ea. “E ca si cum m-as fi nascut in Chanel. Ma gandesc la fotografiile cu mama cand era insarcinata cu mine. Fotografii minutate facute de Karl Lagerfeld, cu mama imbracata in Chanel. “

Noua campanie Chanel cu Casiraghi protagonista a fost fotografiata in La Vigie, una dintre fostele resedinte ale lui Lagerfeld pe care Charlotte o cunostea foarte bine inca din copilarie.

De altfel, printesa a fost atat de apropiata de directorul artistic al casei Chanel, incat la nunta ei din 2019 a purtat o rochie creata de Karl Lagerfeld.

In noul ei rol de ambasador Chanel, Casiraghi va lansa si o serie de interviuri care celebreaza femei scriitor, seria se numeste Intalniri literare la Rue Cambon, si va pune in evidenta doua dintre pasiunile (si competentele) printesei: literatura si feminismul. Proiectul este si un omagiu adus lui Gabrielle Chanel care era o apropiata a artistilor in epoca sa, dar semnaleaza si o noua directie in comunicarea Chanel – mai profunda, mai culturala.

Charlotte Casiraghi n-a fost niciodata una dintre figurile regale care sa iasa foarte mult in fata.

foto profimedia

 Fiica lui Caroline de Monaco, Charlotte a fost mai degraba genul academic, pasionat de scoala si retrasa din viata sociala. Tatal ei a murit intr-un accident cu iahtul pe mare pe cand Charlotte avea 6 ani, iar fetita a fost mutate de la Monaco in Franta, intr-un orasel din Normadia pentru a avea o viata mai linistita. A urmat o scoala publica pana la colegiu, a luat bacalaureatul (care e considerat unul dintre cele mai dificile din Europa) cu calificativul maxim si a studiat filosofia la Sorbona. A fost foarte apropiata de jurnalim – a lucrat multi ani pentru suplimentul de week end al ziarului britanic The independent si a creat o publicatie de moda, Ever Manifesto, pe care o distribuia gratuit in perioada saptamanii modei de la Paris, publicatie care vorbea despre importanta sustenabilitatii in moda.

Citește în continuare