Skip to content

Concertele 2021: Twenty One Pilots si Celine Dion vin pentru prima data in Romania. Herbie Hancock, Pink Martini si Gorrillaz se intorc pe scenele locale

Chiar daca nu stim inca cum si in ce conditii ne vom putea intoarce in siguranta in fata scenelor pentru a asculta live trupa preferata, putem planui macar o vara in care sa ne refacem agenda festivaliera, mai ales ca a inceput deja vaccinarea impotriva noului coronavirus si in Romania.

Vestea cea mai buna este ca o parte dintre concertele anulate din 2020 au fost reconfirmate pentru 2021.

Cel mai asteptat concert este al Celine Dion, programat initial pentru 29 iulie 2020, care s-a mutat pentru 25 iulie 2021, si va avea loc pe Arena Nationala din Bucuresti.

Reactiile fanilor au fost spectaculoase: desi initial nu a fost anuntat locul de desfasurare al concertului si nici biletele nu au fost puse in vanzare, s-a creat o lista de asteptare de peste 50.000 de persoane la cele doua companii care au avut in grija vanzarea de bilete online.

Celine va prezenta noul album  – Courage si o imagine puternica, asumata, care imbina arta moderna, referintele din cultura pop si o personalitate efervescenta, cu discursuri motivationale si inspirationale atat pentru generatia sa- are 51 de ani – dar si pentru noile generatii.

Specialistii vorbesc despre „Renasterea lui Celine” din punct de vedere muzical, stilistic dar si al energiei pe care Celine o ofera pe scena si in interviuri. Momentul se desfasoara la trei ani de la moartea sotului si managerului care i-a fost alaturi de la varsta de 13 ani pana in 2006.

Intreaga campanie pe care o defasoara Celine Dion, cu twist-ul in cariera muzicala prin noul album, dar si schimbarile in vetimentatie, este un bun exemplu despre cum sa treci peste momente grele, cum sa ii gasesti curajul sa te redescoperi si sa ai incredere in tine insuti, sa nu lasi nimic sa te doboare. 

Primul festival care si-a anuntat confirmarile pentru artistii care vor urca pe scena in 2021 a fost Electric Castle. Acestia au anuntat ca Twenty One Pilots, Gorrillaz si Deftones vor energiza publicul pe platoul castelului din Bontida, judetul Cluj.

Trupa americana twenty one pilots a fost format in 2009 de solistul Tyler Joseph impreuna cu Nick Thomas si Chris Salih – amandoi au iesit din acest proiect in 2011, iar de atunci, trupaa ramas compusa din Joseph si tobosarul Josh Dun. 

In 2015, albumul „Blurryface” le-a asigurat recunoasterea mondiala si un premiu Grammy, melodiile de pe acest album primind fiecare cel putin o certificare de aur de la Recording Industry Association of America. De asemenea, twenty one pilots a devenit cel de-al treilea grup rock care a avut doua single-uri in topul simultan in primii cinci ai Billboard Hot 100, alaturandu-se celor de la Beatles si Elvis Presley.

Gorrillaz se intoarce in Romania, pe scena Electric Castle. Bandul este o reprezentare grafica a lui Jamie Hewlett, pe muzica creata de Damon Albarn. Trupa este formata in principal din patru membri animati: 2-D, Murdoc Niccals, Noodle si Russel Hobbs. Universul lor fictiv este prezentat in videoclipuri muzicale, interviuri si desene animate scurte. In realitate, Albarn este singurul colaborator muzical permanent, iar muzica lui Gorillaz prezinta adesea colaborari cu multi artisti.

Jamie Hewlett este un creator de benzi desenate, animator, designer, ilustrator si regizor englez, cel mai cunoscut drept co-creator al cartii de benzi desenate Tank Girl si a personajelor trupei-fenomen art-pop Gorillaz, alaturi de directorul Blur Damon Albarn.

Artistul britanic este una dintre cele mai energice figuri ale culturii pop din ultimii 20 de ani si realizeaza lucrari proaspete si infuzate cu o sensibilitate punk.

Coleg de camera cu Damon Albam, Hewlett a continuat sa creeze pentru trupa de desene animate Gorillaz, care a devenit un fenomen global si care s-a clasat in topurile din intreaga lume, cu turnee din San Diega pana in Siria, cat si vanzari record de albume.

Deftones este trupa de metal alternativ americana care si-a prezentat de curand noul album, “Ohms”, considerata o capodopera muzicala de critici. Albumul vine la douazeci de ani de la lansarea ”White Pony” si la 10 ani “Diamond Eyes” si sumarizeaza destul de bine anul prin care am trecut, desi melodiile de pe album au fost scrise cu mult inainte de criza medicala.

La Timisoara, unul dintre cei mai mari jazzmen ai tuturor timpurilor, Herbie Hancock, a fost reconfirmat pentru JazzTM, editia 2021. Evenimentul are loc in perioada 2-4 iulie 2021.

Unul dintre numele de referinta ale industriei muzicale internationale, un artist care a adus contributii majore muzicii, influentand genuri precum jazz‐ul electronic, muzica acustica si R&B‐ul, Herbie Hancock este pianistul despre care Miles Davis spunea in autobiografia sa, „Herbie a fost urmatorul pas dupa Bud Powell si Thelonious Monk si inca nu am auzit pe nimeni care sa il intreaca”.

Herbie Hancock este o adevarata legenda a muzicii moderne. De‐a lungul explorarilor sale, muzicale, si-a mentinut stilul inconfundabil. Cu o cariera care se intinde de‐a lungul a cinci decenii si 14 premii Grammy (34 de nominalizari), inclusiv Albumul Anului pentru “River: The Joni Letters”, Herbie Hancock continua sa isi uimeasca publicul.

O regasire a publicului romanesc cu trupa Pink Martini se va intampla si in 2021, concertul fiind programat pentru data de 12 aprilie 2021.

Orchestra de 12 artisti, ce canta in nu mai putin de 25 limbi, revine la Bucuresti cu doua concerte, unul sustinut la Sala Palatului si cel de-al doilea la Fratelli, oferind ca de fiecare data o aventura muzicala in jurul lumii din toate genurile – de la pop, pana la jazz si muzica clasica. Inspiratia repertoriului vine din filmele musical Hollywoodiene ale anilor ’40 și ’50 si imbina o varietate de genuri intr-o compozitie moderna si eclectica.

Thomas Lauderdale, liderul trupei, a declarat ca Bucurestiul este o a doua casa pentru ei – interactiunea publicului la concertele lor fiind deosebita. In 2021, Pink Martini se va intoarce in Romania alaturi de China Forbes, cooptata in orchestra in 1995 de Thomas Lauderdale, fostul sau coleg de la Harvard. Bilete mai sunt disponibile aici.

Citește în continuare