Skip to content

Gorillaz a lansat o noua melodie cu ScHoolboy Q intitulata „PAC-MAN”

Este a cincea piesa din seria Song Machine si a fost produsa de Remi Kabaka Jr si Paul Edward Huston, numit si Prince Paul.

Inregistrata la Londra, melodia „PAC-MAN” este o oda adusa jocului retro cu acelasi nume, care a implinit in luna mai 40 ani de cand a fost lansat pe piata.

Clipul colorat al piesei il prezinta pe Damman Albarn, managerul trupei Gorillaz, cantand relaxat si absorbit in jocul clasic, cat si personaje animate ale trupei: Noodle, Russel, 2 D si Murdoc. In acest timp, rapperul 2 ScHoolboy Q este unicul personaj uman din videoclip si canta versurile de hip-hop de acasa.

De pe 30 ianuarie 2020, cand au anuntat primul sezon al acestei serii, Gorillaz au colaborat cu mai multi artisti, printre care lowthai, Slaves, Fatoumata Diawara, Peter Hook, Octavian si Georgia.

Proiectul „Song Machine” are zece episoade  si este realizat pentru a sarbatori 20 de ani de cand a fost fondata trupa britanica.

Din colectia „Song Machine” fac parte melodii lansate spontan pe parcursul anului precum „Momentary Bliss”, o colaborare cu rapperul britanic slowtai si Slaves, „How Far?” – o piesa tribut dedicata tobosarului nigerian Tony Allen si „Desole” cantata impreuna cu Fatoumata Diawar.

Fanii Gorillaz vor trebui sa astepte pana in septembrie pentru a vedea si a asculta urmatoarele piese din serie. Sezonul intai al proiectului va fi lansat in luna octombrie 2020, ca o compilatie.

De asemenea, trupa lucreaza la un alt proiect, „The Gorillaz Almanac” care va contine peste 120 de pagini cu jocuri, puzzle-uri, lucrari de new art si benzi desenate, publicat de Z2 Comics.

Jamie Hewlett este un creator de benzi desenate, animator, designer, ilustrator si regizor englez, cel mai cunoscut drept co-creator al cartii de benzi desenate Tank Girl si a personajelor trupei-fenomen art-pop Gorillaz, alaturi de directorul Blur Damon Albarn.

Artistul britanic este una dintre cele mai energice figuri ale culturii pop din ultimii 20 de ani si realizeaza lucrari proaspete si infuzate cu o sensibilitate punk.

Coleg de camera cu Damon Albam, Hewlett a continuat sa creeze pentru trupa de desene animate Gorillaz, care a devenit un fenomen global si care s-a clasat in topurile din intreaga lume, cu turnee din San Diega pana in Siria, cat si vanzari record de albume.

A continuat sa colaboreze cu Albam pentru diferite proiecte, inclusiv o adaptare dupa romanul chinezesc „Journey to the West” scris de Wu Cheng’en, intitulata „Monkey: Journey to the West” si care a fost completata cu acorbatii de circ, calugari Shaolin si cantareti chinezi. A avut premiera la Palace Theatre in Manchester ca parte a Festivalului International Manchester pe 28 iunie 2007.

Trecand perfect intre design, arta si muzica, Jamie Hewlett a fost distins cu premiul „Designer of the Year” de catre Design Museum in 2006 iar in 2009, Hewlett si Albarn au castigat un premiu BAFTA pentru secventa animata, realizata pentru Jocurile Olimpice de la Beijing si intitulata „Journey to the East”, cu personajul celebru Monkey din „Monkey: Journey to the West”.

In 2015, a expus pentru prima data solo la Galeria Saatchi din Londra. Expozitia s-a intitulat „The Suggestionists” si a redat o noua directie interesanta in desenele sale.

Prima monografie a lui Hewlett contine peste 400 de opere de arta, inclusiv benzi desenate, schite si lucrarile expuse la Galeria Saatchi.

Citește în continuare