Skip to content

A fost anuntat prequelul Game of Thrones – „Tales of Dunk and Egg” bazat pe romanele lui George R.R.Martin.

Noul proiect este bazat pe seria de romane fantastice ale autorului american George R.R. Martin intitulata „Tales of Dunk and Egg”. Pana in prezent au fost publicate trei romane – The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) si The Mystery Knight (2010) – iar Martin si-a declarat intentia de a continua seria. In 2015, cele trei carti au fost publicate impreuna sub forma unui roman numit „Cavalerul celor sapte regate”.

Serialul de o ora produs de HBO se va baza pe aventurile personajelor Ser Duncan the Tall (Dunk) si tanarul Aegon V Targaryen (Egg) cu 90 de ani inainte de evenimentele din volumele seriei „A Song of Ice and Fire.”

Momentan nu este stabilit niciun scriitor pentru noul proiect, dar revista Variety declara ca realizarea acestui serial este o prioritate pentru HBO deoarece se bazeaza pe succesul celebrului „Game of Thrones”.

In cazul in care proiectul primeste unda verde, acesta va fi al doilea serial televizat, al carei actiune se petrecere inainte de cea din „Game of Thrones”. Chiar daca seria este in curs de dezvoltare nu inseamna neaparat ca va fi finalizata.

Un alt prequel pentru fenomenul „Game of Thrones”, scris de Jane Goldman si regizat de S.J. Clarkson, cu Naomi Watts in rolul principal, a avut un episod pilot in 2019 la HBO, dar proiectul a fost in cele din urma abandonat.

Fanii francizei isi doresc un serial „Tales of Dunk and Egg” inca din 2017 cand HBO a anuntat prima data o serie de spinoff-uri „Game of Thrones”, serialul care a castigat 59 de premii Emmy pe parcursul derularii celor opt sezoane.

In prezent, reteaua HBO pregateste seria „House of the Dragon”, care urmeaza sa abia premiera anul viitor.

Actiunea serialului creat de George R. R. Martin si Ryan J. Condal, care lucreaza la scenariu alaturi de Sara Lee Hess („Orange Is the New Black”), este setata cu aproximativ 300 de ani inaintea intamplarilor din Game of Thrones si se va concentra asupra dinastiei Targaryen.

Productia „House of the Dragon” este realizata dupa universul GoT creat in romanele din seria „Fire & Blood”, scrise de George R.R. Martin, si va fi filmata in principal in Anglia, la Leavesden Studios din Watford, si in Spania. 

Serialul „House of the Dragon” il va avea ca regizor si producator executiv si pe americanul Greg Yaitanes, care a contribuit si la productii precum „Prison Break”, „Heroes”, „Banshee” si „Grey’s Anatomy”. 

Geeta Patel si Clare Kilner vor face parte din echipa regizorala. Miguel Sapochnik – care a regizat mai multe episoade preferate de fani din „GoT”, precum „The Long Night”, „Battle of the Bastards” si „Hardhome” – si Condal vor fi producatori executivi ai serialului alaturi de Martin si Vince Gerardis. Sapochnik va regiza episodul pilotul si pe cele suplimentare.

Din distributia oficiala, in rolurile principale, vor face parte: Matt Smith, care il va interpreta pe Printul Daemon Targaryen, fratele mai mic al Regelui Viserys Targaryen si mostenitorul tronului; Olivia Cooke va fi personajul Alice Hightower, fiica lui Otto Hightower, Sfatuitorul Regelui, si actrita Emma D’Arcy va avea rolul Printesei Rhaenyra Targaryen, primul nascut al Regelui, o domnisoara cu sange pur Valyrian.

Citește în continuare