Skip to content

Brian Young, creatorul noii serii Netflix „Soarta/ WINX Saga”: „Traim vremuri in care tinerii realizeaza ca lumea se va sprijini pe umerii lor”

De astazi pe Netflix puteti gasi o productie spectaculoasa gandita pentru adolescenti, dar de interes si pentru adulti.

Soarta / FATE: THE WINX SAGA urmareste povestea a 5 zane- vrajitoare cu puteri diferite care sunt inscrise la scoala Alfea, o scoala magica unde fiecare invata sa-si stapaneasca mai bine puterile magice in timp ce fac fata unei vieti de adolescenti care implica iubiri noi, rivalitati noi.

Realizatorul serialului este Brian Young (cel care s-a aflat in spatele productiei THE VAMPIRE DIARIES), iar filmul care tinteste fanii de la The Vampire Diaries, dar si pe cei care au urmarit Harry Potter, are la baza poveste dintr-o banda desenata italiana WINX CLUB realizata de Iginio Straffi.

Prin amabilitatea Netflix Romania, Urban.ro va arata lumea creata de Brian Young pentru acest film cu vizualuri exceptionale si cu povesti care le sunt dedicate tinerilor.

„Cea mai importanta intrebare pe care o pune acest serial este “cine sunt eu?” E o intrebare de care ne-am lovit toti in tinerete.”

 ALFEA, faimoasa scoala a zanelor si vrajtoarelor, este amplasata in padurea din Otherworld, un teritoriu secret unde atat magia cat si monstri traiesc impreuna. Bloom (Abigail Cowen)  este o tanara de 16 ani care pana in urma cu cateva luni habar nu avea ca are puteri magice si care ajunge in aceasta scoala pentru a invata sa-si controleze forta speciala pe care o detine.

La Alfea, elevii sunt invatati atat in domenii care tin de magie, dar si in cele profane – de la cum citesti mintea cuiva pana la cum sa supravietuiesti intr-un liceu plin cu tineri supradodati.

Brian Young, creatorul serialului, spune ca si-a dorit sa adauge noi personaje si povesti dincolo de banda desenata de la care a plecat povestea. “Am fost intotdeauna un mare fan al povestilor fantasy. Cea mai importanta intrebare pe care o pune acest serial este “cine sunt eu?” E o intrebare de care ne-am lovit toti in tinerete. Nu conteaza unde te-ai nascut, ce educatie ai, ce gen sau ce orientare sexuala, e intrebarea cu care ne lovim cand facem un salt catre o alta varsta.

Personajele de aici  trebuie sa faca fata unei lumi care e in profunda schimbare, si nu se simt inca pregatiti sa faca fata acestei realitati, dar nu au incotro. E o situate care-i sperie, dar le da si un elan special pentru ca realizeaza ca nu au alta sansa decat sa se bazeze pe prietenii lor.

La fel sa intampla acum cu noua generatie de adolescenti, cei pe care-I vedem in scolile reale, de la noi, cand traim vremuri in care tinerii realizeaza ca lumea se va sprijini pe umerii lor,” spune Young.

Desi e un serial fantasy, veti descoperi multe elemente contemporane, din realitatea apropiata, iar Bran Young explica de ce a ajuns la aceasta solutie pentru a spune povestea.

“Am vrut sa avem in poveste cat mai multe elemente contemporane. Avem o lume fantastica unde adolescentii posteaza story-uri pe Instagram, merg la petreceri, fac greseli, fac toate lucrurile pe care le fac tinerii, doar ca se intersecteaza cu elemente de magie intr-un mod anacronic. Avem personaje care se lupta cu sabia si rostesc blesteme pentru a apoi sa-si verifce mesajele pe telefon sau sa faca un gif pentru prieteni”, explica Young.

Serialul propune 5 actrite tinere despre care se preconizeaza ca vor deveni simboluri pentru o generatie: Abigail Cowen (Bloom), Hannah van der Westhuysen (Stella), Precious Mustapha (Aisha), Elisha Applebaum (Musa), and Eliot Salt (Terra).

Young spune ca a scris toate cele 6 episoade din aceasta serie inainte de a trece la castingul care urma sa le gaseasca pe tinerele vrajitoare. Si apoi am cautat tinerele actrite care sa aiba in viata reala aptitudinile fizice si psihice pe care le cereau personajele. Abigail a avut puterea lui Bloom, impulsivitatea ei care e naturala, le are si in viata reala. Hannah are si in viata reala aceasta capacitate de a intelege emotiile pe mai multe nivele, Precious are o ablitate incredibila de a se adapta la miscarile camerei si de a controla situatia in platou. Elisha este si ea foarte calda si empatica in realitate, Eliot e super comica in orice moment nu mai e camera deschisa. Am iesit de multe ori de pe platou cand filma Eliot pentru ca pufneam in ras si le stricam munca. Fiecare actor a fost ales nu doar pentru talentul lui, ci si pentru dinamica pe re o are in reaitate ca energie si interes personal pentru viata.”

Pregatiti-va deci sa fiti cool si in pas cu copiii vostri uitandu-va la acest serial impreuna. Soarta/ WINX SAGA e de astazi pe Netflix.

Citește în continuare