Skip to content

Update: prima imagine cu transformarea. Kenneth Branagh va juca rolul Premierului Boris Johnson intr-un serial despre criza Covid-19 din Marea Britanie.

Poza Kenneth Branagh © JOHAN PERSSON

Kenneth Branagh va interpreta rolul Premierului Marii Britanii, Boris Johnson, intr-un serial Sky TV care urmareste desfasurarea actiunilor guvernului britanic din timpul pandemiei.

La o luna de la anuntul ca Branagh a fost distribuit in rolul premierului Johnson a aparut si prim imagine cu transformarea. Actorul si regizorul britanic este practic de nerecunoscut.

Dintre tarile europene, britanicii au avut parte de cel mai confuz set de reguli si masuri de protectie, deseori guvernul isi contrazicea afirmatiile de la o zi la alta. Haosul creat a inspirat o drama in cinci parti care va fi regizata si scrisa de Michael Winterbottom.

Seria anuntata inca din luna iunie va fi numita „This Sceptred Isle” si va prezenta criza Covid-19 in Regatul Unit inca din luna martie cand premierul Boris Johnson a fost internat timp de peste o saptamana la terapie intensiva.

Winterbottom a declarat ca serialul va fi lansat in toamna anului 2022 si il va avea drept consultant pe Tim Shipman, editorul politic de la The Sunday Times.

Serialul va prezenta „povestea celui mai devastator eveniment care s-a abatut asupra Regatului Unit si a unui Premier care s-a aflat la conducere in asemenea vremuri.” Scenariul va fi bazat pe marturii de la membrii guvernului, de la angajatii Departamentului pentru Sanatate si ai Grupului Stiintific pentru Situatii de Urgenta.

Alegerea lui Winterbottom la conducerea seriei este strategica deoarece regizorul este cunoscut pentru drame bazate pe fapte reale precum „Welcome to Sarajevo”, „A Mighty Heart”, “24 Hour Party People” si “The Road to Guantanamo.”

Branagh a facut parte din distributia „Tenet” singurului blockbuster care a reusit sa fie lansat anul trecut in cinematografe.

Intre timp, Branagh va regiza „Belfast” cu Judi Dench si Jamie Dornan in rolurile principale.

Drama semi-autobiografica „Belfast” spune povestea copilariei unui baiat in timpul tumultului de la sfarsitul anilor 1960 in capitala Irlandei de Nord. Dornan si Balfe interpreteaza un cuplu plin de farmec din clasa muncitoare prins in haosul general, iar Dench si Hinds ii infatiseaza pe bunicii ironici si plini de viata. 

In luna septembrie, Branagh va aparea in rolul faimosului Hercule Poirot in remake-ul „Moarte pe Nil” bazat pe romanul Agathei Christie.

Citește în continuare