Skip to content

The Mono Jacks canta live la Expirat in Bucuresti. Evenimentul marcheaza 1 an de la aparitia albumului „Gloria” si va putea fi urmarit online pe 3 februarie

Trupa The Mono Jacks celebreaza 1 an de la lansarea ultimului album printr-un concert online sustinut in clubul Expirat din Bucuresti, pe 3 februarie 2021, si care cuprinde un playlist aniversar, special creat pentru aceasta ocazie.

Evenimentul va fi transmis live incepand cu ora 21:00, pe platforma de streaming online Streamerse.net si va putea fi urmarit din intreaga lume.

Biletele sunt puse la vanzare pe platforma Streamerse si in reteaua iabilet.ro. Exista disponibile trei tipuri de bilete – la 35, 50 si 75 de lei – in sistem „pay what you want”.

La inceputul anului trecut, pe 8 februarie 2020, formatia lansa al treilea material discografic din cariera printr-un concert sold out la Arenele Romane din Capitala, concert al carei amintire a fost „un adevarat medicament in lunile de lockdown” pentru membrii trupei.

Turneul national de promovare care era programat pentru 2020 a fost intrerupt de pandemie.

„Gloria” este titlul primei piese de pe albumul cu acelasi nume si reprezinta o „framantare sau cautarea unui sens”, dar si expresia pe care membrii The Mono Jacks au gasit-o pentru o „femeie teribil de frumoasa”.

Pe parcursul celor 11 melodii de pe albumul „Gloria”, grupul reia abordarea muzicala la intersectia dintre indie, alternative si post-punk, rafinand o amprenta stilistica proprie impreuna cu versurile in limba romana.

Doru Trascau, solistul grupului The Mono Jacks, a declarat ca este „o mare bucurie sa revenim toti 4 pe scena si sa cantam piesele de pe Gloria. Chiar daca fanii nostri vor fi acasa si se vor bucura de concert in fata televizorului sau a laptop-ului ii vom simti la fel de aprope ca anul trecut la Arene”.

The Mono Jacks a fost fondata in anul 2008 la initiativa graphic designerului Doru Trascau, care cantase inainte in trupa AB4, si este o poveste despre perseverenta, daruire si urmarirea pana in panzele albe a visurilor definitorii.

In prezent, formatia este compusa din Doru Trascau (voce, chitara), Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitara) si John Ciurea (tobe).

Muzica lor inspirata de ganduri si experiente in care fanii se regasesc intotdeauna a rasunat la mari festivaluri precum Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle, cat si prin turnee in Romania.

Trupa a debutat cu un succes rasunator in 2010, albumul „Now in Stereo”, care a atras imediat atentia publicului, apoi a depasit numeroase schimbari de componenta si s-a regrupat, in 2017, in formula actuala.

Cantecele interpretate de acestia au o mare doza de emotie si energie, iar printre piesele care au intrat repede in constiinta ascultatorilor de alternative se numara „Un sfert de secunda”, „Infinit” si „1000 de DA” – piesa romaneasca a anului la Radio Guerrilla.

Citește în continuare