Skip to content

Primul concert LIVE de la SALA RADIO in 2021: MOZART dirijat de Tiberiu Soare. Concertul fara spectatori e live in online, miercuri, 27 ianuarie, ora 19.00.

Concertele live de la Sala Radio revin pe 27 ianuarie, ora 19.00 in prima intalnire  fara public in sala, cand dirijorul TIBERIU SOARE se va afla la pupitrul Orchestrei de Camera Radio intr-un concert dedicat integral lui Mozart, de la a carui nastere se implinesc, chiar in ziua concertului, 265 de ani. La pian se va afla Horia Mihail, solist al Orchestrei si Corurilor Radio

Primele sale creatii dateaza de la vârsta de 5 ani si in doar 35 de ani de viata genialul Amadeus a compus peste 600 de lucrari in aproape toate genurile muzicale ale timpului, dintre care 27 de concerte de pian.

Schumann spunea ”Sunt lucruri in lume despre care nimic nu poate fi spus, ca Simfonia nr. 41 a lui Mozart, Shakespeare sau pagini din Beethoven”, Ceaikovski il considera un ”Cristos al muzicii” si apreciatul dirijor Georg Solti marturisea ”Mozart te face sa crezi in Dumnezeu pentru ca nu este posibil ca un astfel de fenomen sa soseasca in lume si sa lase in urma sa un asemenea numar de capodopere.”

In concertul transmis LIVE de pe scena Salii Radio veti asculta Simfonia nr. 35 – Haffner (creata cu prilejul innobilarii unui membru al familiei Haffner din Salzburg) siConcertul nr. 12, in interpretarea solistica a pianistului HORIA MIHAIL.

Evenimentul va putea fi urmarit pe toate frecventele Radio România Cultural si Radio România Muzical si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Concertul va fi transmis si in streaming live pe pagina oficiala de Facebook a Orchestrelor si Corurilor Radio si pe cea a postului Radio România Muzical.

Dirijor al Operei Nationale Bucuresti si dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, TIBERIU SOARE  isi desfasoara activitatea artistica din anul 1999.

Intre anii 2012-2015, Tiberiu Soare a fost dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio România, inregistrând alaturi de aceste ansambluri numeroase succese atât pe scena Salii Radio, cât si in cadrul evenimentelor in aer liber sau a turneelor internationale.

In septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat sa dirijeze primul sau concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alaturi de celebra soprana Angela Gheorghiu. Au urmat apoi alte concerte importante dirijate pe mari scene ale lumii, alaturi de Angela Gheorghiu: 2013 – Royal Festival Hall din Londra, alaturi de Orchestra Filarmonica Regala (Royal Philharmonic Orchestra), Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) si Paris (Opera Royal – Palatul Versailles). In 2014, in Germania, a dirijat Hof Symphoniker Orchester intr-o gala de opera, in cadrul unui festival anual – Schlossfestspiele (Festivalul de la Castel), eveniment urmat in acelasi an de concerte la Théâtre des Champs-Elysées – Paris, Musikverein Graz – Austria, Sala Concertgebouw – Amsterdam si Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.

Dupa 14 ani de studii in România, pianistul HORIA MIHAIL a urmat cursurile Universitatii din Illinois, obtinând diplomele de absolvire si de masterat in 1995. Dupa ce a fost lector universitar la Boston University, Horia Mihail a revenit la Brasov in toamna anului 2002, ca solist al Filarmonicii.

In afara scenelor din România, muzicianul a sustinut recitaluri si concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra s.a. Horia Mihail este solist al Orchestrelor si Corurilor Radio si consilier pe probleme de cultura al Primariei Municipiului Brasov.

Citește în continuare