Skip to content

O noua serie “Harry Potter” este in discutii pentru TV. HBO urmeaza sa difuzeze proiectul

Urmand exemplul “Game of Thrones”, seria Harry Potter ar putea avea o continuare pe TV,  conform unor surse ale publicatiei Hollywood Reporter. Proiectul a fost descris ca fiind “inca la inceput”, insa o serie de intalniri intre reprezentantii Warner Bros si HBO au avut loc pentru a gasi unghiul potrivit de abordare a unei posibile noi serii Harry Potter.

Desi a rulat si pe majoritatea televiziunilor comerciale, seria initiala Harry Potter a fost gandita pentru marele ecran, datorita efectelor speciale folosite in film. O continuare a lui Harry Potter special pentru TV este posibil sa fie o miscare inevitabila, mentioneaza aceeasi publicatie.

Exista o dezbatere destul de aprinsa intre furnizorii de serviciii de streaming pentru filmele care au avut deja un succes major la publicul larg, cu “Star Wars” si “Game of Thrones” ca modele de ajustate si pentru TV, asadar la prima vedere, seria “Harry Potter” pare ca poate avea potential.

In timp ce George RR Martin a declarat ca ar vrea sa continue universul creat in “Game of Thrones” si pentru micile ecrane, JK Rowling nu pare convinsa de o intoarcere in tinutul Hogwarts. De altfel, ultima ecranizare a unui roman scris de ea, “The Fantastic Beasts”, nu a avut succes pe care il astepta. 

Seria Harry Potter are una dintre cele mai strict proiecte de proprietate intelectuala din portofoliul Warner Bros, care este controlata alaturi de JK Rowling. Seria de sapte carti a autoarei a fost adaptata in opt filme de lung metraj care au incasat peste 7 miliarde de dolari in intreaga lume. In lucru mai sunt si seria de filme prequel “The Fantastic Beasts”.

Insa platforma HBO, prin HBO MAX, a inceput sa aduca in format de streaming o serie de filme semnate DC Comics pentru acasa, la fel si serialul “Friends” – care va cuprinde si reuniunea personajelor intr-un nou film, “Game of Thrones”, dar si “Sex and the City”, cu noua adaptare in doar 3 personaje, Kim Cattrall anuntand ca nu va participa in noua productie.

Seria “Harry Potter” a scriitoarei J.K. Rowling ii are ca protagonisti pe Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) si Emma Watson (Hermione Granger). Toate cele opt volume ale seriei sunt deja ecranizate. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie, Farmece si Vrajitorii, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni. Punctul central al povestii il reprezinta conflictul dintre Harry si vrajitorul malefic Lord Voldemort, care i-a ucis pe parintii lui Harry in misiunea sa de a cuceri lumea vrajitoriei.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, cunoscuta pentru scrierea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990.

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme. Este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”. De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA.

De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Citește în continuare