Skip to content

Mozart si Schubert din Viena Imperiala si jazz romanesc in concerte gratuite la Sala Radio

Sala Radio invita publicul in aceasta saptamana la doua evenimente muzicale oferite online gratuit, o calatorie catre Viena secolului 18 si inceputul secolului 19, printr-un concert Mozart/Schubert propus de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu si un concert de jazz romanesc, cu hit-uri locale interpretate in ritmuri de jazz.

Miercuri, 10 februarie, de la ora 19.00, ascultatorii descopera prin concertul Mozart/Schubert o Viena Imperiala, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu: Concertul nr. 5 pentru vioara si orchestra de Mozart si Simfonia nr. 2 de Schubert.

Cristian Orosanu a mai condus ansambluri celebre, cum ar fi Orchestre de Paris, Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester Berlin, pasiunea sa pentru muzica indreptandu-se atat catre repertoriul simfonic cat si catre lumea operei. In prezent, este dirijorul permanent al Filarmonicii din Brasov si al Kameratei Kronstadt, ansamblu al carui fondator este.

Pentru programul de miercuri, invitat este Valentin Serban, singurul violonist roman calificat in semifinala Concursului International ”George Enescu”, care va avea loc in primavara acestui an. Valentin Serban este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris si al Orchestrei Romane de Tineret. Absolvent al cursurilor de Master la Kunstuniversität în Graz (Austria), sub indrumarea violonistei Silvia Marcovici, Valentin Serban a sustinut numeroase concerte si recitaluri atat in Romania, cat si in Franta, Austria, Germania, Danemarca, Polonia, Spania si Belgia.

Iubitorii de jazz vor avea parte de un concert live joi, 11 februarie, de la ora 19.00, cand vor avea parte de un program bazat pe cele mai apreciate hit-uri romanesti de pop-rock sau folk, prezentate publicului intr-o noua versiune, cu sonoritati de jazz.

Cu titlul ”ROMANIAN HITS”, publicul va putea asculta melodii ca “Vine o zi” (Holograf), ”Banii” (Partizan), ”Cantec de leagan” (Horia Moculescu), ”Tara lui Peste” (Vunk), ”Trurli” (Vasile V. Vasilache), ”Vorbe” (Laurentiu Duta), ”Perfect” (Timpuri Noi), ”Dor de viata” (Aura Urziceanu), in aranjamentul muzical pregatit de George Natsis. Pentru interpretare, pe scena Salii Radio vor urca George Natsis – pian, Sebastian Burneci – trompeta, Paolo Profeti – saxofon alto, Eugen Mamot – saxofon tenor, Radu Florian  – trombon, Adrian Flautistu – contrabas,  Laurentiu Zmau – baterie si Adrian Cojocaru – percutie.

Cele doua concerte sunt transmise live pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical – si in streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro si pe paginile de Facebook Orchestrele si Corurile Radio si Radio România Muzical.

Citește în continuare