Skip to content

(Galerie foto) H&M lanseaza o noua colectie speciala cu designerul Simone Rocha.

La 10 ani de la debutul in cadrul Saptamanii Modei din Londra, designerul Simone Rocha se bucura de o onoare care a devenit ravnita de numerosi creatori de moda in ultimul deceniu: o colaborare cu gigantul mass-market H&M.

Pentru designerii care nu au posibilitatea financiara sa isi construiasca un brand cunoscut in toata lumea, genul acesta de colectii speciale este o oportunitate ca viziunea lor unica sa devina cunoscuta publicului din intreaga lume si sa inspire, la randul lor, alti tineri si copii care nu ar fi visat sa isi cumpere hainele unui designer de lux.

Noua colectie H&M x Rocha va fi lansata pe 11 martie pe site-ul H&M si va include piese vestimentare, incaltaminte, accesorii si bijuterii pentru femei, barbati si copii.

Piesele create de Simone Rocha imbina stilul simplu si modern H&M cu detalii incarcate de emotie si inspiratie din universul ei multicultural. Designerul aduce un omagiu celor doua culturi care i-au marcat educatia: Irlanda si Hong Kong. Acestora li se adauga elemente care reprezinta forma, textura, istoria, intimitatea, bucuria si feminitatea in forma ei clasica dusa pana la punctul exagerarii.

Rocha a adaugat ca „imi doresc ca aceste piese vestimentare sa fie purtate si pretuite de-a lungul timpului. Reprezinta cu succes ideile si inspiratiile care mi-au conturat atat personalitatea cat si brandul in ultimii 10 ani.

Ann-Sofie Johansson a completat-o din partea H&M spunand ca „Este o colectie vesela care speram ca va insufleti spiritele si va conferi inspiratie.

In premiera, Rocha a creat piese pentru barbati si copii. Colectia pentru femei include rochii din tul in nuante de roz si negru cu imprimeu de tartan. Laitmotivul omniprezent este cel al manecilor bufante exagerate, tendinta principala in lumea modei din ultimii 2-3 ani.

Designerul s-a jucat cu texturile prin imbinarea tulle-ului cu puf, bumbac organic si broderie engleza. Colectia include si costume din lana cu un aer relaxat, haine pentru interior si exterior, trenciuri clasice si piesa-semnatura a lui Rocha: paltonul din tweed roz.

Majoritatea puloverelor si cardiganelor sunt decorate cu broderii cu perle in zona gatului, inclusiv in piesele dedicate barbatilor. Pe langa elementele clasice Rocha, sunt adaugate accesorii stralucitoare, numeroase funde rosii, detalii florale, volane, fuste voluminoase si elemente ce par imprumutate din epoca Victoriana care a marcat cultura britanica si irlandeza.

Pentru barbati, Rocha si-a pastrat stilul care a transformat-o in preferata editorilor si stilistilor de moda prin trenciul cu perle brodate la baza gatului, costum in carouri si hanorace si tricouri in nuante de alb, roz sau negru cu imprimeuri din fotografiile lui Jacob Lillis, un artist colaborator apropiat casei Rocha.

Pentru copii, designerul a gandit versiuni in miniatura ale pieselor sale devenite clasice: costume si rochii cu volane ce pot fi suprapuse cu fuste sau pantaloni. A fost refacuta si faimoasa jacheta roz, fiind realizata din poliester reciclat dar si salopete cu imprimeu tartan si cardigane cu nasturi in forma de perle.

Simone Rocha s-a nascut in 1986 in Dublin, a facut parte din hub-ul de talente Fashion East si a primit recunoastere inca de la prima colectie lansata in cadrul London Fashion Week in 2010.

Simone Rocha s-a nascut in Dublin in familia designerului John Rocha, artist decorat de Regina Elizabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic. A preluat pasiunea pentru moda de la tatal sau, a studiat la Colegiul National de Arta si Design din Irlanda si a absolvit masterul la prestigioasa universitate Central Saint Martins din Londra.

A debutat in 2010 sub aripa iniativei Fashion East care a ajutat-o sa devina un nume cunoscut pe scena modei londoneze. In 2013 si 2014 a fost premiata la British Fashion Awards cu trofeele „Talent Emergent” si „Cel mai bun designer pentru femei al anului”.

Stilul Rocha a atras atentia prin mentionarea constanta a siluetelor elizabetane si victoriene in creatiile sale si printr-o feminitate clasica, exagerata in care materialele sunt folosite in mod experimental. Astfel, a atras atentia clientilor din Londra, New York iar in 2018 a creat o colectie capsula pentru Moncler pe care a prezentat-o la Milano Fashion Week.

La varsta de 32 de ani, Simone Rocha este considerata unul dintre cei mai de succes tineri designeri din lume iar colaborarea cu H&M ii va aduce un nou renume si prestigiu care ar putea sa ii transforme casa de moda cu sediul in Londra intr-un imperiu global. Hainele pe care le gandeste sunt teatrale si par realizate pentru o printesa moderna, fiind printre brandurile preferate de Kate Middleton, Michelle Obama si Keira Knightley.

Citește în continuare