Skip to content

Pana marti, 16 februarie, puteti vedea gratuit online, o parte privata a Carnavalului de la Venetia.

In acest an cu totul excepțional, Carnavalul de la Venetia ajunge in casele din lumea intreaga in transmisiuni live de pe site-ul oficial al evenimentului. In fiecare zi, pana pe 16 februarie, de la ora 17.00 ora Italiei (ora 18.00, in Romania) timp de o ora si jumatate puteti participa de acasa la o petrecere transmisa de la Ca ‘Vendramin Calergi, locul unde se afla cazinoul de la Venetia.

Petrecerea are invitati speciali, interviuri, curiozitati si povesti despre Carnaval si istoria lui, plus un concurs cu masti.

Daca nu ati fost niciodata la Venetia in perioada Carnavallui, din linistea casei voastre puteti trai putin din atmosfera unica a povestilor cu masti. Link-ul care va duce gratuit in sala de spectacole a cazinoului de la Venetia este aici.

Anul trecut, autoritatile italiene au decis sa intrerupa Carnavalul de la Venetia in a treia sa zi de organizare, din cauza cresterii alarmante a cazurilor de COVID-19.

La acea vreme, numarul cazurilor confirmate in Italia era de 133. La scurt timp dupa, numarul imbolnavirilor a explodat in Italia. In acest moment, Italia inregistreaza peste 2,5 milioane de cazuri de imbolnaviri, iar peste 88.000 de oameni si-au pierdut viata. In 2021, strazile Venetiei sunt strabatute de localnici care poarta masti, numai ca mastile colorate, bizare au fost inlocuite cu cele de unica folosinta, purtate pentru a stopa raspandirea coronavirusului.

Fanii festivalului de film de la Venetia sunt familarizati cu cladirea Ca’ Vendramin Calergi, locul de unde se transmite online carnavalul, pentru ca este locul de intalnire al celebritatilor oite din toata lumea.

Palatul, aflat pe canalul central, a fost construit la sfarsitul secolului 15 de Mauro Codussi, architectul bisericii San Zaccaria, dar si al altor resedinte private din Venetia.

Constructia a durat 28 de ani, a fost terminata dupa moartea arhitectului, prin finantarea familei Lombardi.

Cladirea gazduieste acum nu doar Cazinoul din Venetia ci si Muzeul Wagner (deschis in 1995), pentru ca Richard Wagner a murit in aceasta cladire in 1883, ca urmare a unui atac de cord.

Citește în continuare