Skip to content

Netflix a prezentat trailerul documentarului cu rapperul Notorious B.I.G., “Biggie: I Got A Story To Tell”. Filmul este disponibil de la 1 martie

Documentarul produs de Netflix despre Notorious B.I.G. are ca director executiv pe mama regretatei legende a rapului Violetta Wallace si pe Sean „Diddy” Combs. 

“Biggie:I Got A Story To Tell” va acoperi viata rapperului inca din adolescenta, dar si ascensiunea sa, cu aparitii ale lui Faith Evans, fosta sa sotie, si Lil Cease, dar si alte personalitati din viata lui Biggie, dar si filmari rare din culise si marturii ale celor mai apropiati prieteni si familie.

Raperul a murit acum 24 ani, insa abia anul trecut a fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame. „Nimeni nu s-a apropiat de felul in care suna Biggie, de felul in care canta, de frecventa cu care loveste”, a spus Puff Diddy despre regretatul sau prieten in timpul ceremoniei.

Rapperul Notorious B.I.G. a crescut pe strazile cartierului Brooklyn din New York, intr-o perioada in care traficul de droguri era o normalitate. In 1994, si-a lansat albumul de debut “Ready to die”, fiind una dintre cele mai reprezentative figuri ale hip-hop-ului de pe Coasta de Est, in timp ce rapul era dominat de artisti de pe Coasta de Vest. Rapperul a ajuns rapid in topurile muzicale, fiind o surpriza pentru toata industria muzicala.

Conflictul intre muzicienii din vest si est era vizibil, iar Notorious B.I.G. a fost unul dintre cei implicati, cu un scandal in care se certa constant cu 2Pac. Mai mult, 2Pac l-a atacat direct pe Notorious B.I.G., scriind o melodie, “Hit Em’ Up” in care povestea ca a avut o relatie cu nevasta acestuia, insa rapperul Biggie nu i-a raspuns provocarii. Cateva luni mai tarziu, 2Pac a fost impuscat in timp ce mergea spre studioul de productie, iar Notorious B.I.G. a fost printre suspecti, insa rapperul nu era in Las Vegas la acel moment, ci in New York.

La fel ca 2Pac, acesta a fost impuscat, iar criminalul nu a fost gasit inca. Evenimentul s-a intamplat la petrecerea revistei Vibe pe 9 martie 1997.

Citește în continuare