Skip to content

Netflix va difuza “Worth” cu Michael Keaton si Stanley Tucci. Filmul e inspirat din lupta in justitie a victimelor atacului terorist din 11 septembrie si e realizat in colaborare cu casa de productie a familiei Obama

Pelicula urmareste procesul de compensare a victimelor si a familiilor celor ucisi in atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite si este inspirata din cartea “What Is Life Worth?”, scrisa de Kenneth Feinberg, avocatul care a supravegheat actiunile in instanta. Filmul “Worth” este regizat de Sara Colangelo.

Congresul american a pus la dispozitia supravietuitorilor atacurilor de la 11 septembrie un fond („compensation fund”) de 2,78 miliarde de dolari, iar avocatul Kenneth Feinberg a fost cel care a trebuit sa stabileasca ce suma primeste fiecare victima, dar si familiile victimelor ucise. “Worth” urmareste actiunile sale, felul in care viata unui om este calculata in bani.

Productia a fost difuzata la Festivalul de la Sundance in 2020, inainte de raspandirea globala a coronavirusului. Lansarea oficiala va avea loc in luna septembrie, atunci cand se vor implini 20 de ani de la tragedia din Statele Unite.

Din distributie fac parte Michael Keaton, Stanley Tucci, Amy Ryan, Tate Donovan, Talia Balsam si Laura Benanti. Scenariul a fost scris de Max Borenstein, cel care a scris si scenariul “Godzilla.

Drepturile de difuzare ale filmului “Worth” au fost cumparate de casa de productie a sotilor Obama, Higher Ground, in parteneriat cu Neflix.

In dimineata zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York.

Toti oamenii aflati la bordul avioanelor au fost ucisi, alaturi de multi altii care lucrau in cladiri. Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur.

Un al treilea avion a fost prabusit in cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie, in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

In urma atacurilor au murit aproape 3000 de oameni, inclusiv teroristii.

Citește în continuare