Skip to content

(Video) Primele imagini din serialul “Gaslit” – construit in jurul scandalului Watergate. Julia Roberts si Sean Penn, doi dintre actorii din distributie, sunt transformati spectaculos. Premiera in aprilie.

Reteaua americana Starz a difuzat primele imagini din serialul “Gaslit” si a anuntat data premierei in America, 24 aprilie. Serialul este construit in jurul povestilor nespuse despre scandalul Watergate, care a culminat, in anii 1970, cu demisia presedintelui Statelor Unite, Richard Nixon.

Noile imagini si teaser de la STARZ pun in lumina reflectoarelor viitorul serial dramatic despre povestile nestiute ale scandalului Watergate. Bazat pe primul sezon al podcastului Slow Burn, aclamat de critici, serialul se va concentra pe Martha Mitchell, interpretata de Julia Roberts, care este prima persoana care a dezvaluit scandalul. Fotografiile si teaserul se concentreaza pe Roberts si Sean Penn, care il va interpreta pe sotul ei, procurorul general John Mitchell, si pe transformarile prin care au trecut artistii pentru a intruchipa aceste personaje din viata reala.

Din distributia serialului faceau intial parte si actorii Armie Hammer si Joel Edgerton, insa potrivit unor surse citate de Variety, acestia au parasit echipa din cauza unor neintelegeri. In plus fratele lui Joel Edgerton, Nash trebuia sa regizeze, insa si acesta a parasit echipa, fiind inlocuit cu Matt Ross.

Julia Roberts joaca rolul Marthei Michell, soția lui John N. Mitchell, procurorul general al Statelor Unite in mandatul presedintelui Richard Nixon. Ea a fost una dintre persoanele care a furnizat presei informatii pretioase referitoare la scandalul Watergate. Sean Penn va juca rolul sotului sau, procurorul John Mitchell.

Julia Roberts si Sean Penn
Robert si Penn vs personajele reale

“In Gaslist, vom avea ocazia sa spunem incredibila poveste a Marthei Mitchell si rolul avut de aceasta in a aduce in atentia publicului scandalul Watergate. In plus, vom avea echipa ideala – Julia Roberts si Jean Penn, care fac parte din distributie precum si oamenii din echipa creativa”, afirma Christina Davis, reprezentanta retelei americane Starz.

“Sunt incantat ca pot arata publicului fascinata poveste a Marthei Mitchell. A fost prima voce care a vorbit impotriva criminalitatii de la acea vreme. Sunt incantat ca am gasit o asemenea echipa impreuna cu care putem spune povestea ei”, declara pentru Variety creatorul serialului, Robbie Pickering.

Nu este primul proiect la care este nevoit sa renunte actorul Armie Hammer. Acesta s-a retras din distributia si altor productii dupa ce in spatiul public au aparut acuzatii de canibalism si abuzuri sexuale la adresa acestuia. Acestea au venit din partea unor femei cu care avusese relatii in afara casatoriei. Intr-un final, actorul a divortat de sotia sa, Elizabeth Chambers.

Pe 8 august 1974, cel de-al 37-lea presedinte american, Richard Nixon, si-a anuntat, intr-un mesaj televizat, demisia din functie.

Anuntul a venit dupa ce presa a dezvaluit implicarea sa in scandalul „Watergate”, o afacere despre abuzul de putere si hartuire la cel mai inalt nivel al statului. A fost singura data in istoria Statelor Unite cand presedintele tarii a parasite functia prin demisie.

Scandalul Watergate a fost foarte bine reprezentat in cinema.

All the President’s Men – filmul cu Dustin Hoffman si Robert Redford in ipostaza jurnalistilor Bob Woodward si Carl Bernstein care au urmarit cazul este poate cel mai cunoscut dintre filmele Watergate. Mai exista pe acelasi subiect si Frost/Nixon, The Post si Watergate, pelicule care amintesc de scandalul din acea perioada dand detalii de culise despre ce s-a intamplat atunci.

Citește în continuare