Skip to content

“The Leaked Recipes Cookbook” – o carte cu 52 de retete pentru mancaruri fine, rezultate din documentele secrete ale politicienilor si oamenilor influenti

Unul dintre cele mai amuzante si mai inteligente proiecte (din punct de vedere al marketingului) e cartea de bucate a Demetriei Glace, “The Leaked Recipes Cookbook: A collection of over 50 recipes found in the world’s biggest email leaks and the stories behind them”.

Cartea lansata in urma cu cateva zile in engleza are 52 de retete si 9 meniuri, toate ilustrate cu tema care trimite la tehnologie, in fotografii realizatde de Emilie Baltz.

Daca vreti sa stiti ce mananca diplomatii si sefii de stat la intruniri importante si sa pregatiti si dvs acasa un asemenea meniu, cartea aceasta este o optiune la tema.

Ea e obtinuta din scanarea a mii de documente care au aparut odata cu Wikileaks, initiativa lui Julian Assange cand a fost facuta publica corespondenta mai multor oameni politici sau influenti.

Printre retete se afla si unele care provin de la dineuri organizate de Hillary Clinton sau Emmanuel Macron, dar sunt si retete de prajituri sau sosuri pentru barbecue pe care le prefera diversi politicieni.

Dincolo de subiectul foarte inteligent ales, cartea ne da si cateva indicii despre cultura politica, despre un stil de viata al politicienilor, dar si despre coruptie si nepotisme.

Un capitol important e dedicat mailurilor care au fost facute public de hakeri dupa ce i-a fost sparta corespondenta directorului de campanie al lui Hillary Clinton.

Desigur scandalul “pizzagate” care era un limbaj codificat despre petreceri ale pedofililor – unde pizza era cuvant cod pentru anumite filmari pornografie  iar “sos” era un cod pentru orgii sexuale – are si el capitolul sau in carte.

Dincolo de informatiile socante despre coruptie asezate in contextul unde au fost gasite retetele, cartea are propuneri de sosuri rafinate, prajituri foarte fine si este – cum era scris intr-un memoriu al sefului de cabinet al lui Macron – “fara inventii culinare bizare, totul tinut simplu”. In cazul respectiv era vorba de reteta de paste bolognese.

Demetria Glace, autoarea cartii, a folosit fiecare reteta pe care a descoperit-o pentru grupuri de discutii despre siguranta cibernetica. A pregatit retetele, le-a oferit spre degustare cate unui grup de internauti si a discutat cu ei despre siguranta cibernetica.

Costa 35 euro, poate fi un cadou foarte simpatic pentru cineva pasionat de politica; o gasiti aici

Citește în continuare