Skip to content

Primele indicii despre interviul lui Oprah cu Meghan Markle si Printul Harry au fost facute publice. Regina Angliei va prezenta in aceeasi zi, 7 martie, discursul pentru Ziua Commonwealth-ului

Una dintre cele mai asteptate interventii de la fostii membri ai Casei Regale Britanice, Printul Harry si Meghan Markle, urmeaza sa aiba loc duminica, 7 martie, intr-o discutie cu Oprah. Cei doi apar din ce in ce mai rar in interviuri, insa sunt mereu in atentia presei internationale, mai ales dupa ce au ales sa nu mai faca parte din Casa Regala Britanica si s-au mutat in Statele Unite.

Din trailerul interviului facut public de Oprah, materialul pare sa contina mai multe elemente despre viata actuala a cuplului, mai ales de cand Meghan Markle a anuntat ca este insarcinata cu cel de-al doilea copil.

In trailer, Oprah anunta publicul ca discutia nu depaseste limitele decentei, insa ca o parte dintre declaratii vor fi “socante”, iar Printul Harry mentioneaza ca “grija mea principala este ca istoria sa nu se repete”. CBS va publica integral interviul duminica, 7 martie, de la ora 8pm ET.

Si Regina Angliei va avea o interventie televizata tot duminica, 7 martie, cu doar cateva ore inainte de interviul publicat de CBS, despre Ziua Commonwealth-ului, o sarbatoare importanta pentru britanici.

Revista Vanity Fair mentioneaza ca “Intr-un conflict bizar de programare, Regina va transmite un mesaj personal Regatului Unit si Commonwealth-ului pentru a marca Ziua Commonwealth-ului, in aceeasi zi a difuzarii interviului Oprah in Statele Unite. Reginei i se vor alatura si alte persoane ale Casei Regale, inclusiv Printul Charles, Camilla, ducesa de Cornwall, Printul William si Kate, Ducesa de Cambridge, care au fost de acord sa participe la eveniment.”

Traditional, Ziua Commonwealth-ului este una dintre primele iesiri publice din calendarul Reginei. Anul trecut, slujba din Westminster Abbey a fost unul dintre ultimele evenimente ale familiei regale la care au participat Harry si Meghan, unde a existat o tensiune vizibila in randul membrilor familiei regale, asa cum a relatat toata presa. Datorita restrictiilor Covid, evenimentul cu public nu poate avea loc anul acesta, asadar BBC va difuza evenimentul special duminica, cu o zi inainte de Ziua Commonwealth-ului, pe 8 martie.

O data cu renuntarea la a face parte din Familia Regala Britanica, Regina a decis sa le ridice celor doi si functia de Presedinte si Vicepresedinte la Queen’s Commonwealth Trust, organizatia de care se ocupau ca parte din atributiile regale, Printul Harry si Meghan fiind dezamagiti de aceasta decizie.

Comunitatea Natiunilor sau Commonwealth este o organizatie interguvernamentala a 53 de state membre independente. Exceptand Rwanda si Mozambic, toate aceste tari au facut parte din Imperiul Britanic inca de la inceput, transformandu-se astazi in state independente. Modul de functionare este garantat de faptul ca nici un guvern al Commonwealthului (britanic sau din alta tara) nu exercita putere unul asupra altuia, asa cum se intampla intr-o uniune politica ci relatiile dintre guvernele Comunitatii sunt unele caracteristice unei organizatii internationale prin care tarile cu diferite conditii sociale, politice si economice sunt tratate ca fiind egale in statut si coopereaza, sustinand democratia, drepturile omului, statul de drept, libertati individuale, egalitarism, comert liber, multilateralism si pacea mondiala.

Citește în continuare