Skip to content

Catherine Zeta Jones joaca pentru prima data alaturi de Michael Sheen in „Prodigal Son”. Catherine va fi un doctor care leaga o conexiune neobisnuita cu personajul jucat de Sheen, un chirurg criminal inchis intr-un azil de nebuni

Catherine Zeta Jones a aflat despre serialul „Prodigal Son” cand se uita la emisiunea „The View” si Whoopi Goldberg, una dintre gazdele emisiunii, a recomandat seria americana ajunsa la sezonul al doilea. Dupa ce a urmarit primul sezon si a devenit fana a serialului, actrita i-a cerut agentului ei sa ii gaseasca un rol in poveste.

Serialul produs de Warner Bros este difuzat in SUA pe Fox si pe HBO Max, serviciul premium de streaming lansat de HBO care va fi disponibil si in Romania in a doua jumatate a acestui an.

Catherine Zeta Jones si Michael Sheen s-au nascut in acelasi an, 1969, in orase aflate la o ora distanta unul de altul in Tara Galilor – Jones in Swansea, Sheen in Newport.

 In tinerete, si-au petrecut timpul in aceleasi cercuri de prieteni, fara sa se intalneasca vreodata. Actrita a declarat ca: „Avem o multime de prieteni comuni dar nu ne-am intalnit niciodata pana acum. Parintii mei il stiu pe tatal lui. E bizar. Si bineinteles, a fost unul dintre motivele care m-a atras sa joc in serial.”

Aparitia din cel mai recent sezon „Prodigal Son” marcheaza si prima data cand Zeta Jones si Sheen s-au intalnit si au jucat impreuna. 

Episoadele in care apare Zeta Jones a fost regizat de Lou Diamond Phillips, unul dintre actorii principali din distributia seriei, care joaca rolul lui Gil Arroyo, un locotent politist din NYPD. Zeta Jones va aparea in doua episoade in rolul lui Vivian Capshaw, un doctor care leaga o conexiune neobisnuita cu personajul jucat de Sheen, Martin Whitly, un chirurg criminal inchis intr-un azil de nebuni.

Actrita care a mai avut roluri episodice in filme de televiziune si miniserii dar niciodata un rol stabil intr-un serial, a spus ca „Prodigal Son” este „o drama de familie cu o intorsatura periculoasa, o familie cu o latura intunecata. Este genul de material spre care gravitez – intunecat.”

Prezenta lui Sheen pe platourile de filmare a fost un element de confort pentru Zeta Jones iar cei doi au povestit si au glumit intre fiecare pauza dintre duble: „Imediat cum regizorul spunea „Stop”, eu si cu Michael incepeam sa facem glume actoricesti, ne straduiam sa il imitam pe comediantul Tommy Copper„.

La 11 ani, Catherine Zeta Jones devenea campioana la tap dance, iar la 15 ani juca in musical-urile de pe West End-ul londonez, cu rolul principal in „42nd Street”.

Inainte de mutarea la Hollywood unde a primit roluri in „Masca lui Zorro” in regia lui Steven Spielberg, „Entrapment” alaturi de Sean Connery sau „Traffic” regizat de Steven Soderbergh, Zeta Jones a jucat aproape 15 ani pe scenele teatrelor britanice.

In copilarie, a jucat in trupa de teatru a bisericii locale de unde a fost remarcat si cooptata in rolul principal in productia musical-ului „Annie” pe scena Swansea Grand Theatre. La 15 ani a renuntat la scoala, s-a mutat la Londra pentru a urma actoria si a continuat sa joace in musical-uri pe West End. Cariera ei pe scena londoneza a inceput cu o poveste devenita legenda deja: initial era rezerva pentru actrita din rolul principal din „42nd Street”. Cand aceasta s-a imbolnavit si nu a putut sa joace, Jones a intrat inlocuit-o iar cand producatorii au vazut reactia publicului la prestatia ei, i-au oferit rolul permanent. La inceputul anilor ’90, a inceput sa joace in comedii si seriale britanice destul de cunoscute in Anglia. A luat decizia de a se muta la Hollywood dupa un accident in care a intrat cu masina intr-un stalp, in timp ce incerca sa scape de paparazzi care o urmareau.

Punctul culminant al carierei sale ramane rolul din „Chicago” unde a imbinat experienta de teatru, dans si canto cu talentul actoricesc de film si a castigat un trofeu Oscar, un BAFTA si un Glob de Aur pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar”. Ulterior, a aparut in comedii alaturi de George Clooney – „Intolerable Cruelty”, cu Tom Hanks in „The Terminal”, cu Brad Pitt si Matt Damon in „Ocean’s Twelve”, cu Jessica Lange si Susan Sarandon in „Feud”.

Zilele trecute, actrita si sotul sau, Michael Douglas, au fost prezenti la Globurile de Aur unde au prezentat un trofeu. Ca de obicei, Jones a fost una dintre cele mai spectaculoase aparitii ale evenimentului.

Citește în continuare