Skip to content

Sala Radio ofera gratuit pe 11 martie concertul live de jazz “Love Around the World”. Big Band-ul Radio va aduce un omagiu pianistului Chick Corea

Cu salile de concerte, teatre si cinematografe inchise din cauza numarului mare de noi cazuri de coronavirus, institutiile culturale emit din nou doar evenimente online. De aceasta data, la Sala Radio, seria de concerte Jazz Evenings at the Radio Hall revine sub forma unui cadou muzical, dedicat  Zilei Internationale a Femeii : Love Around the World, un concert fara public, dar disponibil online gratuit.

Protagonistii evenimentului transmis LIVE de la Sala Radio, membri ai Big Band-ului Radio – trompetistul Sebastian Burneci, pianistul George Natsis, contrabasistul Adrian Flautistu, bateristul Laurentiu Zmau si percutionistul Adrian Cojocaru vor concerta pentru publicul virtual joi, 11 martie 2021, de la ora 19.00.

Invitatia muzicienilor este o calatorie virtuala in jurul lumii, prin cantecele de dragoste propuse intr-o abordare inedita.

Din repertoriul programului vor face parte piese precum “Sabor a mi”, vestitul bolero compus in 1959 de cantaretul mexican Alvaro Carrillo, sau “Guarda che luna”, un cantec de dragoste italian creat de Fred Buscaglione, dar si cantece de iubire romanesti precum “Vreau sa vii in viata mea”, compus de Aura Urziceanu, in anul 1986.

De asemenea, concertul cuprinde si un emotionant moment de trio de jazz condus de pianistul George Natsis – alaturi de Adrian Flautistu, la contrabas si Laurentiu Zmau, la baterie – in memoria marelui compozitor si pianist de jazz Chick Corea, care s-a stins din viata pe 9 februarie 2021.

Concertul va fi transmis live pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical – dar si pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro, si pe paginile de Facebook Orchestrele si Corurile Radio si Radio Romania Muzical.

Sala Radio are lunar in program un concert de jazz romanesc, unde Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorilor, urca pe scena pentru a sustine acest gen muzical.

Concertul este transmis live pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical – si in streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro si pe paginile de Facebook Orchestrele si Corurile Radio si Radio România Muzical.

Citește în continuare