Skip to content

La Londra a fost montat pentru online, Portretul lui Dorian Gray cu Stephen Fry, Joanna Lumley si Fionn Whitehead. Spectacolul poate fi urmarit si de la Bucuresti si e considerat revelatia acestui moment

“Portretul lui Dorian Gray” a fost reinterpretat pentru aceste vremuri intr-una dintre cele mai creative montari de teatru din acest moment.

De data aceasta povestea lui Oscar Wilde scrisa la 1890 e adusa in timpurile noastre iar lui Dorian, care e un narcisist obsedat de selfie-uri si de filtre care-I perfectioneaza trasaturile, i se  propune frumusetea digitala pentru totdeauna.

Cu aceasta noua perspectiva a povestii, intamplarile din viata noastra apropiata, stradania cu care incercam sa postam cat mai des in social media pentru a capta cat mai multa atentie din partea publicului, hedonismul pe care-l dezvoltam si-l afisam au alte semnificatii.

In rolurile principale sunt Stephen Fry, Joanna Lumley si Fionn Whitehead, actori britanici multi premiati si cu cariere impresionante la nivel international.

Joanna Lumley ( Lady Narborough, in acest spectacol) e detinatoare de premii BAFTA, Tony si ati putut-o vedea in cinematografe in “The Wolf of Wall Street”, “Corpe Bride” sau “Absolutely Fabulous”.

Stepen Fry e o comoara nationala a britanicilor, show-ul lui alaturi de Hugh Laurie – Fry and Laurie – fiind unul dintre cele mai populare din Marea Britanie din toate timpurile. L-ati vazut in “A Fish Called Wanda”, “Chariots of Fire”, “Gosford Park”, “V for Vendetta” si in seria “The Hobbit”.

Interpretul rolului principal, Fionn Whitehead, are 23 de ani si e una dintre revelatiile teatrului britanic in acest moment. A fost de altfel cel care a avut rolul principal in “Dunkirk”, spectaculosul film de razboi al lui Cristopher Nolan

In spectacol mai apar Alfred Enoch (“Red”, “How to Get Away With Murder”) in rolul lui Harry Wotton,  Emma  McDonald ca Sibyl Vane,  Russel Tovey (“Sherlock”, “Quantico”, “Being Human”) in rolul Basil Hallward.

Productia este realizata de cei care au facut, tot la Londra, o adaptare dupa “What a Carve Up!” a lui Jonathan Coe, spectacol care a imbinat tehnici ingenioase de filmare, de proiectii si de teatru live devenind montarea despre care s–a vorbit cel mai mult la nivel international anul trecut pentru ca reaseza pentru aceste vremuri productiile de teatru.

Aceasta noua productie e o colaborare intre 5 teatre londoneze  (the Barn, Lawrence Batley, New Wolsey, Oxford Playhouse si Theatr Clwyd) tocmai pentru a aputea acoperi costuri importante si pentru a avea o calitate exceptionala a materialului final.

Sunt extrem de rare contextele in care putem vedea simultan cu toata lumea un spectacol de asemenea amploare; in conditii non pandemice ar fi insemnat o deplasare la Londra si un efort sustinut pentru a gasi bilete. Acum spectacolul – care a avut ieri premiera oficiala – este disponibil online pana pe 31 martie si va puteti cumpara bilete de aici. Biletul costa 12 euro, pectacolul poate fi vazut timp de 48 de ore de la prima accesare.  

Citește în continuare