Skip to content

Un tablou pictat de Ed Sheeran a fost vandut in scopuri caritabile pentru 67.000 de lire sterline. Alte campanii umanitare in care s-a mai implicat, multe dintre ele in beneficiul comunitatii orasului in care s-a nascut

Tabloul a fost vandut in cadrul unei tombole organizate in beneficiul Cancer Campaign in Suffolk, o organizatie care sprijina pacientii care lupta cu cancerul. Fiecare participant care s-a inscris in cadrul tombolei a facut cate o donatie de 20 de lire.

In acest fel, ONG-ul a reusit sa stranga 67.000 de lire sterline, potrivit unui anunt facut pe pagina de Facebook a Cancer Campaign in Suffolk. Castigatorul tombolei a fost ales prin tragere la sorti. Este vorba despre Claire Faynor, din Statele Unite.

In acest video, Ed Sheeran a vorbit despre tombola. Tabloul intitulat ‘Splash Planet’ este imaginea de cover a singelului sau “Afterglow”, din anul 2020.

Ed Shreeran spune ca iubeste sa picteze. “Am pictat cate un tablou pe zi, vreme de 30 de zile. A fost amuzant. Am fost un fel de Jackson Pollock. Am cumparat vopsea si pur si simplu am aruncat cu ea pe panza, in straturi. Iubesc arta mea, e ceva ce ma face fericit, ceva ce nu trebuie judecat”, spune artistul.

Nu e prima fapta buna pe care o face artistul. Intr-un concert caritabil sustinut in Bristol, a ajutat la strangerea a 40.000 de lire sterline in beneficiul unei organizatii care sprijina lucratorii sexuali.

“Este bine sa stim ca acesti oameni sunt reali, sunt oameni ca si noi, au sentimente si merita sprijin din partea noastra”, a declarat Sheeran.

De asemenea, deseori Ed Sheeran isi doneaza hainele pe care nu le mai poarta catre magazine caritabile din Suffolk, Marea Britanie.

In noiembrie 2015, artistul s-a alaturat campaniei din Marea Britanie “No Cold Homes” si a donat atunci obiecte vestimentare groase, de iarna in beneficiul oamenilor care nu isi pot incalzi casele pe timpul iernii. La campanie au mai participat Helen Mirren, Jeremy Irons si Hugh Laurie.

Iar anul trecut, cand a izbucnit pandemia de coronavirus, Ed Sheeran a donat peste un milioane de lire sterline catre organizatii din comitatul Suffolk, inclusiv catre camera de garda a unui spital pentru copii. Ed Sheeran s-a nascut in orasul Ipswich, din comitatul Suffolk.

Parintii lui Sheeran au organizat de pe 23 octombrie pana pe 8 noiembrie 2020 “The Ed Sheeran Made in Suffolk Legacy Auction”, actiune care a strans fonduri in beneficiul mai multor ONG-uri, printre care unul care a refacut locurile de joaca din Ipswich, a putea fi folosite si de copiii cu dizabilitati.

220 de obiecte au fost scoase la licitatie, multe fiind donatii din partea unor vedete precum David Beckham, Kylie Minogue si Usain Bolt. Ed Sheeran si-a donat atunci versurile piesei “Perfect”, scrise de mana, dar si jucarii Lego cu care se juca cand era mic.

In prezent, Ed Sheeran se afla intr-o pauza in cariera sa, timp in care se ocupa de familie. Din anul 2015, Ed Sheeran se afla intr-o relatie cu prietena din copilarie, Cherry Seaborn. Cei doi au fost si colegi de scoala.

Pe 1 septembrie 2020, artistul a anuntat nasterea fiicei sale, Lyra Antarctica.

Ed Sheeran a anuntat, insa, ca anul acesta va lansa cel de-a patrulea album al sau. Anuntul a fost facut de ziua lui, pe 17 februarie, pe Instagram. Atunci a postat o fotografie cu el din copilarie, imbracat in pirat. “30 de ani, astazi. In prezent sunt imbracat in aceleasi haine ca la 3 ani. Revin cu vesti despre al patrulea album, mai tarziu, in acest an”, a scris artistul pe Instagram.

In decembrie 2020, acesta a lansat piesa “Afterglow”. In 2019, acesta a lansat “No.6 Collaborations Project’ album”, album la care a colborat cu artisti precum Stormzy, Justin Bieber, Camila Cabello, Cardi B.

Ed Sheeran a concertat in Romania pe 3 iulie, in fata a 46.000 de fani prezenti pe Arena Nationala

Pasiunea pe care Ed Sheeran o pune in piesele si in showurile sale s-a simtit si la Bucuresti, pe 3 iulie 2019, atunci cand artistul a concertat pe Arena Nationala in fata a 46.000 de fani. In deschidere, au cantat Zara Larsson si James Bay, iar Ed Sheeran a fost “acompaniat”, ca de obicei, numai de chitarele sale si de pedala de loop, atmosfera fiind una impresionanta.

La ora 21:00 fix, artistul a urcat pe scena si a deschis concertul cu “Castle on the Hill”. Din playlist nu au lipsit piese de pe albumul “Divide”, lansat in 2017, dar si hituri precum “I See Fire”, “Thinking Out Loud”, “Perfect” si “Shape of You”.

In anul 2019, Publicatia Pollstar a confirmat ca turneul lui Ed Sheeran, DIVIDE TOUR, a devenit cel mai mare turneu al tuturor timpurilor

Ed Sheeran a stabilit pe 2 august 2019, un nou record. Dupa reprezentatia de la Hanovra, Germania, “Divide Tour” a devenit “cel mai mare turneu al tuturor timpurilor”, depasind  performanta celor de la U2, inregistrata in 2011 cu turneul 360°.

Turneul “Divide” a fost sustinut de Ed Sheeran vreme de doi ani, iar artistul a cantat in peste 200 de orase Europa, America, Asia și Africa. Ultimul sau show a avut loc la Ipswich’s Chantry Park, in 2019, orasul in care s-a nascut. Atunci artistul a facut anuntul retragerii sale temporare.

 „Asa cum poate stiti, sau poate ca nu stiti, am sustinut turneul „Divide” vreme de doi ani, iar aceasta este ultima zi a acestui intreg turneu. Simt un gust dulce-amarui in legatura cu asta. Ma bucur ca sunteti aici si ca incheiem turneul in Ipswich. Acesta va fi ultimul meu concert pentru, probabil, urmatoarele 18 luni”, a anuntat atunci Ed Sheeran. Acesta a anuntat ca vrea sa petreaca mai mult timp alaturi de sotia sa.

Citește în continuare