Skip to content

(foto) Cel mai mare dormitor dintr-un avion este acum disponibil pentru inchiriere

Calatorii la clasa business au acum o noua facilitate: o aeronava A321neo Mint Studio care ofera dormitoare spatioase pentru cei care calatoresc pe rutele Boston-Londra sau New York-Londra.

Aeronava are doua astfel de mini-camere in care scaunele se transforma intr-un pat real, despartit de o usa si care are inclusa si o canapea, devenind astfel cel mai mare dormitor dintr-un avion comercial.

Aeronava este configurata cu spatiu pentru 160 de pasageri si 16 alte locuri pentru pasagerii business, pe langa cele doua dormitoare cu pat si canapea. Intreg designul este facut dupa standardele LOPA, Layout of Passenger Accommodation, care inseamna o prezentare foarte amanuntita a locurilor de la bord si a spatiului aferent fiecarui pasager.

Publicatiile de specialitate mentioneaza ca noul design al aeronavei va schimba radical calatoriile de business cu avionul, setand astfel noi tendinte.

Promisiunea companiei aeriene JetBlue, cea care a pus pe piata noile aeronave cu aceste dormitoare incluse, este ca preturile pentru aceste noi oferte vor fi la indemana mai multor calatori.  

Mai mult, nu doar scaunul care se transforma in pat este revolutionar. Detaliile de design, incarcarea wireless, mai multe puncte de alimentare, spatiu creat pentru a permite sa se lucreze sau se se utilizeze tableta in timp ce persoana ia masa, pe langa o suita de alte facilitati mici, dar vizibile si importante pentru pasager fac parte din noua aeronava.

Pentru acest model, au lucrat directori si designeri de la JetBlue, producatorul de aeronave Airbus, producatorul de scaune Thompson, partenerul de design Acumen si alte nume importante din industria aviatica, astfel incat aeronava sa devina cat mai inovativa posibila.

Ideile pentru aceasta aeronava au fost pentru prima data facute publice in 2010, iar 11 ani mai tarziu, pasagerii se pot bucura de noul design si facilitatile pe care echipe intregi le-au creat pentru a face cat mai confortabil posibil zborul transatlantic.

Citește în continuare