Skip to content

HBO lucreaza la trei seriale noi inspirate din universul „Game of Thrones”: „Nymeria”, „Flea Bottom” si „The Sea Snake”. Personajele ar putea face cross-over intre cele cinci seriale aflate in lucru.

La doi ani dupa finalul unuia dintre cele mai de succes seriale din istoria televiziunii, HBO are in lucru 5 serii noi inspirate de universul „Game of Thrones”. Scenariile sunt bazate pe lumea fantastica din cartile lui George R.R.Martin.

Inspirati de modelul Marvel in care super-eroii fac cross-over cu alte filme din franciza, HBO ar putea folosi personajele din noile seriale pentru a urma o reteta similara. Pentru Marvel, reteta s-a dovedit a fi de succes, filmele cu cele mai mari incasari din ultimul deceniu includ cel putin 2-3 super-eroi din universul benzilor desenate.

Unul dintre proiecte se afla in lucru sub titlul provizoriu: „9 Voyages”. Bruno Heller, creatorul serialului „Rome” este responsabil pentru dezvoltarea lui.

Seria il are ca protagonist pe Lord Corlys Velaryon cunoscut ca Sarpele de Mare, Lordul Mareelor si seful casei Velaryon. Personajul va aparea si in prequel-ul „House of Dragon” care a primit deja unda verde. Va fi jucat de actorul Steve Toussaint, cunoscut pentru roluri in „CSI: Miami”, „Skins”, „Prince of Persia: The Sand of Time” si „Mutant Chronicles”.

Al doilea proiect are titlul de lucru „10.000 de nave” si se invarte in jurul reginei razboinice Nymeria, un stramos venerat al Casei Martell care a fondat regatul Dorne. 

Nymeria a devenit atat de cunoscuta in taramul celor 7 regate incat doua personaje i-au purtat numele in „Game of Thrones”: Sand Snake Nymeria Sand si lupul „Canis dirus” al Aryei. Scenariul este plasat cu aproximativ 1.000 de ani inaintea evenimentelor din serialul original, fapt care il transforma in cea mai veche poveste din cronologia Westeros, mai veche decat oricare dintre celelalte proiecte anuntate.

In 2019, HBO a filmat un episod pilot pentru Nymeria insa, din cauza modului dezastruos in care a fost primit finalul Game of Thrones, nu a mai fost transformat in serial.

Al treilea proiect este amplasat in „Flea Bottom”, faimoasa mahala din King’s Landing, printre strazile de piatra unde s-au nascut personaje precum Davos Seaworth si Gendry Baratheon.

Cele trei seriale ar putea primi unda verde in curand si s-ar alatura seriei „House of Dragon” care va avea premiera in 2022.

„House of Dragon” este unul dintre cele mai asteptate seriale anuntate anul trecut, tinand cont de popularitatea de care s-a bucurat Casa Dragonului, in frunte cu monstrii zburatori care scuipa foc si nimicesc totul in calea lor.

„House of Dragon” urmareste povestea Casei Targaryen cu 300 de ani inaintea evenimentelor din „Game of Thrones” si detaliaza razboiul de proportii epice care a distrus o mare parte din Westeros. Miguel Sapochnik si Ryan Condal vor fi responsabili de scrierea scenariului iar distributia ii are deja confirmati pe Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Paddy Considine si Matt Smith.

Un alt proiect HBO aflat in dezvoltare se bazeaza pe romanele „Dunk & Egg” scrise de R.R.Martin si care urmaresc aventurile cavalerului Ser Duncan cel Inalt si al scutierului sau, Egg, care mai tarziu va deveni Regele Aegon V Targaryen.

Se afla in lucru si un proiect animat Game of Thrones al carui subiect nu a fost dezvaluit pana acum. Lansarea acestor serii face parte din strategia HBO de a capitaliza pe succesul serialul original si incercarea de a iesi in evidenta in cursa platformelor de streaming care au inlocuit cinematografele de la inceputul pandemiei. 

Casey Bloys, directorul de continut HBO, a declarat in luna ianuarie pentru The Hollywood Reporter ca „modul in care incercam sa-l abordam nu este spunand ca avem nevoie de cinci seriale in termen de trei ani. In schimb, ne intrebam care sunt povestile care merita povestite? Am dezvoltat mai multe abordari asupra unor lumi diferite. Prefer sa vorbesc despre povesti si creatorii lor, decat despre o tinta arbitrara pentru un anumit numar de seriale.”

Citește în continuare