Skip to content

Coachella Music Festival amana si editia din 2021. Urmatoarea editie va fi in aprilie 2022, insa fanii pot vedea inca gratuit documentarul dedicat celor 20 de ani in care festivalul a avut loc

Unul dintre cele mai faimoase festivaluri internationale care atrag iubitori ai muzicii de peste tot din lume isi amana si editia din acest an, pe care o programase pentru octombrie 2021. Informatia a fost facuta publica pe surse de catre publicatia Variety, fiind a patra oara cand festivalul este amanat.

Acestia aveau la vanzare peste 125.000 de bilete pe zi, pentru cele doua weekenduri consecutive de distractie in statul californian.

Reactiile aparute dupa acest anunt semnaleaza si faptul ca pot exista atat turnee muzicale cat si festivaluri mai mici, chiar daca pandemia face in continuare victime, insa evenimentele de calibrul Coachella prefera sa amane pana cand toata lumea se va putea distra in siguranta.

Conform informatiilor aparute in Variety, efectul pandemiei asupra activitatii de divertisment live a fost devastator. Industria globala a evenimentelor live a pierdut mai mult de 30 de miliarde de dolari in 2020 din cauza pandemiei globale, inclusiv 9,7 miliarde de dolari la box-office, potrivit raportului din decembrie 2020 al publicatiei comerciale Pollstar.

In 2020, Coachella Music Festival isi sarbatorea editia aniversara de 20 de ani. Evenimentul s-a tinut online, cu un documentar impresionant semnat chiar de Youtube.

Documentarul prezinta cele doua decenii de festival, „Coachella: 20 de ani in desert” si prezinta o parte dintre spectacolele legendare si povestile din culise care au modelat festivalul de muzica pana la brandul international care a ajuns acum.  

De asemenea, documentarul prezinta si imagini exclusive, interviuri si fragmente din spectacolele cheie de la unele dintre cele mai mari nume ale muzicii.

Coachella este un festival-fenomen care a devenit faimos pentru atmosfera boema si relaxanta, dar si pentru artisti de top si instalatii de arta. Evenimentul are de obicei loc in desert, in Indio, California, timp de doua weekend-uri consecutive.

Festivalul este impartit in mod obisnuit in cinci scene pentru live acts: Coachella Stage, Outdoor Theater, Gobi Tent, Mojave Tent si Sahara Tent. Dincolo de concertele extraordinare si reprezentatiile impresionate, pe perioada festivalului se creeaza si un spatiu de creatie pentru artisti diversi care sunt angajati special pentru decoratiuni si instalatii pentru festival, oferindu-i astfel o atmosfera unica. Spatiile pentru mancare si bautura sunt diversificate si ofertante, iar cazarea se bazeaza pe camping in diferite tipuri de corturi, niciun hotel nefiind foarte aproape de locul in care se tine festivalul.

Citește în continuare