Skip to content

Jamie Foxx va juca rolul lui boxerului Mike Tyson intr-o mini serie biografica. Din echipa productiei fac parte si Antoine Fuqua si Martin Scorsese

Deocamdata, seria de episoade despre Mike Tyson nu este programata a fi difuzata de vreo companie de streaming, scrie Variety. Antoine Fuqua va fi regizor si producator executiv. Tot producator executiv va fi si Martin Scorsese.

Seria va acoperi intreaga viata a boxerului Mike Tyson. “Astept de ceva vreme sa imi spun povestea vietii. Abia astept sa colaborez cu Martin, Jamie si Antoine pentru a putea spune povestea vietii mele, atat parcursul meu profesional, cat si cel personal”, a declarat sportivul.

Colin Preston a scris episodul pilot din serialul “Tyson”, iar acum lucreaza la intreaga serie de episoade. Jamie Foxx va fi si el producator executiv si va juca rolul lui Mike Tyson. De asemenea, in productie se vor implica si Tyson precum si sotia sa, Kiki.

Jamie Foxx discuta de ceva vreme pentru a fi parte a proiectului serialului despre viata sportivului. Anul trecut, si-a exprimat dorinta de a incepe sa se antreneze pentru a putea intra in rol. De altfel, atunci a dezvaluit ca a acumulat cateva kilograme in plus pentru a semana cu boxerul Tyson.

Mike Tyson a devenit celebru atunci cand a devenit cel mai tanar boxer, care a castigat un titlu la categoria de greutate supergrea la 20 de ani, 4 luni si 22 de zile.

Vreme de ani buni a fost o adevarata forta in ringul de box. Tyson a castigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele in prima runda.

A debutat profesional la varsta de 18 ani, in martie 1985, in Albany, New York, cand l-a invins pe Hector Mercedes printr-un knockout in prima runda.

In 1986, a obtinut titlul WBC dupa ce l-a invins pe Trevor Berbick in doua runde, iar in anul urmator a adaugat titlurile WBA si IBF invingandu-i pe James Smith si pe Tony Tucker.

Astfel, Tyson a devenit primul boxer la categoria supergrea detinand simultan titlurile WBA, WBC si IBF si este singurul de la aceasta categorie care le-a castigat succesiv.

Mike a devenit campion in 1988, cand l-a facut knockout pe Michael Spinks in doar 91 de secunde de la inceputul primei runde.

Viata sa in afara ringului a fost presarata cu incidente nefericite, fiind cunoscut pentru iesirile sale violente.

De asemenea, fosta sotie, Robin Givens l-a acuzat de abuzuri fizice si psihice. In 1992, Tyson a fost condamnat la inchisoare pentru viol si a stat in puscarie aproape trei ani.

In ultimii ani a revenit in atentia publicului, aparand in filmul “Hangover”, unde isi joaca propriul rol. De asemenea,a  aparut si in spectacole pe Broadway. De asemenea, a vorbit deschis despre lupta sa cu bolile psihice, dar si despre abuzul de substante interzise.

Citește în continuare