Skip to content

Kate Middleton debuteaza in publishing cu o carte de fotografii realizate de britanici in lupta lor impotriva pandemiei. Fragment din prefata scrisa de Ducesa

Anul trecut, Ducesa de Cambridge a lansat “Hold Still” ca un proiect de fotografie, impreuna cu National Portrait Gallery, unul dintre cele mai mari muzee din Anglia care gazduieste portretele personalitatilor importante din istoria Marii Britanii.

Kate Middleton a pornit proiectul pentru a-i incuraja pe britanici sa fotografieze la randul lor experientele, sa surprinda starile traite in timpul pandemiei de coronavirus.

“Cu totii am fost socati sa vedem imagini puternice de pe intreg teritoriul tarii, care ne arata povestile si experientele prin care trec oamenii. Unele sunt imagini incredibil de triste, ce arata tragedia acestei pandemii, altele sunt atat de pozitive si arata puterea oamenilor de a se sprijini reciproc in vremurile acestea grele. Hold Still este un proiect ce vrea sa surprinda portretul unei natiuni, prin ceea ce trecem cu totii in acest moment. Sunt fotografii ce arata rezilienta, curajul, omenia – toate starile pe care le traiesc acum oamenii”, spunea la lansarea proiectului ducesa.

Acum, proiectul se transforma intr-o carte ,“Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”, care va cuprinde 100 de portrete, trimise de britanici din intreaga tara, impreuna cu povestile din spatele lor si o prefata scrisa de Kate Middleton.

“Cand vom privi in urma, la acesti ani in care ne-am confruntat cu pandemia de Covid-19, ne vom aminti cu totii de toate provocarile cu care ne-am confruntat – ne vom aminti de cei dragi pe care i-am pierdut, de izolarea de familia noastra si de prieteni si de greutatea pusa pe umerii oamenilor care lucreaza in domnii cheie. Dar ne vom aminti si de lucrurile bune: de faptele bune, de cei care ofera ajutor si de eroii de langa noi si cum ne adaptam cu totii la noul normal. Prin Hold Still, am vrut sa folosesc puterea fotografiei pentru a surprinde cat mai bine aceasta perioada prin care trecem cu totii. Vreau sa multumesc tuturor celor care si-au facut timp sa realizeze o fotografie si pe care au incarcat-o in cadrul proiectului, povestile voastre sunt cea mai importanta parte a cartii. Sper ca cele 100 de fotografii finale vor arata emotia adunata in acest moment din istoria intregii omeniri, sa aduca un tribut celor care lucreaza pentru a-i proteja pe cei din jur. Sper ca aceasta carte sa ne faca pe toti sa ne oprim putin si  sa reflectam la aceasta perioada nemaintalnita”, scrie Ducesa in cartea care va fi lansata in luna mai.

Cartea va fi disponibila pentru comenzi atat online, cat si in librarii din Marea Britanie incepand cu 7 mai, iar veniturile obtinute in urma vanzarii vor fi impartite intre organizatia Mind, care promoveaza sanatatea mintala si National Portrait Gallery. Precomenzile pot fi inregistrate aici.

Citește în continuare