Skip to content

Membrii Corului Royal Opera House s-au intalnit pentru repetitii pe acoperisul Operei din Covent Garden. Azi, de la ora 17.00, inregistrarea repetitiei e online.

Bine imbracati, cu distanta fizica intre ei si cu o priveliste superba a Londrei in spate, cei 25 de interpreti ai corului Royal Opera House s-au intalnit in sfarsit pentru a canta impreuna. Au cantat “Anvil Chorus“ din opera “Il Trovatore”, de Giuseppe Verdi. De asemenea, artistii au mai cantat si ultima parte din opera “Flautul fermecat” a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Inregistrarea repetitiei de pe acoperisul Operei va fi facuta publica astazi, 2 aprilie, de la ora 17.00, ora Romaniei, pe pagina de Facebook a Royal Opera House.

Mai jos veti puteti urmari inregistrarea:

😍 Join us on the roof of our theatre for an unforgettable performance of the Anvil Chorus from Verdi’s Il trovatore by…

Posted by Royal Opera House on Thursday, 1 April 2021

“Este vorba despre a intampina asa cum se cuvine Pastele si de a transmite un salut oamenirii, dupa lockdown”, declara pentru Reuters dirijorul Corului Royal Opera House, William Spaulding.

“Cu totii avem nevoie acum de putin speranta. A fost un atat de greu, si noi, cei de la Opera am simtit greutatea aceasta”, spune directorul Operei londoneze, Oliver Mears.

Royal Opera House si-a suspendat spectacolele in martie anul trecut, atunci cand premierul Boris Johnson le-a cerut britanicilor sa stea acasa, pentru a stopa raspandirea virusului.

Acum, Marea Britanie incepe sa ridice restrictiile, iar Opera a anuntat planurile sale pentru sezonul 2021-2022. Primul spectacol dupa lockdown va fi organizat pe 17 mai. Spectacolul pus in scena va fi “La Clemenza di Tito”, de Mozart.

O parte dintre membrii Operei au mai cantat impreuna intr-un concert sustinut in conditii speciale de Craciun, insa majoritatea nu a mai cantat de mai bine de un an.

In Marea Britanie, peste jumatate din populatia adulta a primit prima doza de vaccin, iar aproape trei milioane de oameni au primit ambele doze. In plus, autoritatile britanice au raportat cel mai mic numar de decese din cauza Covid-19, din ultimele 5 luni.

Citește în continuare