Skip to content

Spectacolele “Faust”, “Rigoletto” si “Eugene Onegin” sunt disponibile pe platforma online a Metropolitan Opera

Metropolitan Opera a anuntat programul spectacolelor online care au loc in aceasta luna pe platforma Met Opera Streams cu “Faust”, “Rigoletto” si “Eugene Onegin”, printre altele, pregatite pentru streamingul online.

Opera “Faust” cu Marina Poplavskaya, Jonas Kaufmann si René Pape, cu dirijorul Yannick Nézet-Séguin si productia lui Des McAnuff, spectacolul din 10 decembrie 2011, va fi disponibil pe platforma incepand de astazi, 5 aprilie.

Maine, 6 aprilie, va fi disponibil “Rigoletto” cu Christiane Eda-Pierre, Isola Jones, Luciano Pavarotti, Louis Quilico si Ara Berberian. Spectacolul este productia lui John Dexter, sub bagheta dirijorala a lui James Levine. Spectacolul a fost inregistrat in 15 decembrie 1981.

Miercuri, spectatorii virtuali pot vedea “Eugene Onegin”, cu Anna Netrebko, Elena Maximova, Alexey Dolgov, Peter Mattei si Stefan Kocan in distributie, sub bagheta lui Robin Ticciati, din spectacolul live care a avut loc pe scena pe 22 aprilie 2017.

“Francesca da Rimini” este spectacolul oferit de Met Opera joi, 8 aprilie, cu Renata Scotto, Plácido Domingo si Cornell MacNeil. Inregistrarea principala este din 7 aprilie 1984.

Weekendul aduce alte trei spectacole de pe scena Metropolitan Opera, “The Nose” a lui Shostakovich, “Romeo si Julieta” a lui Gounod si “Luisa Miller” a lui Verdi.

Productiile pe care publicul le poate vedea sunt inregistrarile spectacolelor din 2013 in cazul “The Nose”, cu Andrey Popov, Alexander Lewis si Paulo Szot, sub bagehta lui Pavel Smelkov; din 2007 pentru “Romeo si Julieta”, cu Anna Netrebko, Roberto Alagna, Nathan Gunn si Robert Lloyd, sub bagheta lui Placido Domingo si 2018, in productia pusa in scena de Elijah Moshinsky, “Luisa Miller”, cu Sonya Yoncheva, Olesya Petrova, Piotr Beczala si Placido Domingo.

Mai mult, Met Opera are si un nou program, “From Page to Stage”, un scurt istoric al scrierii marilor opere, dar si un program destinat operelor de poveste, denumit “Once Upon a Time”.

De asemenea, spectatorii vor putea urmari opera Turandot din 1987 cu Eva Marton, Leona Mitchell, Placido Domingo si Paul Plishka pe 17 aprilie.

Abonamentul la Met Opera este gratuit pentru primele sapte zile, apoi costa 15 dolari pe luna. Detalii despre abonamente aici. In acest moment, peste 700 de spectacole sunt disponbile pe platforma.

Citește în continuare