Skip to content

Un actor american a fost arestat, dupa ce a fraudat 227 de milioane de dolari, convingand producatori sa investeasca bani intr-o companie prin care sustinea ca achizitioneaza drepturi de difuzare ale unor filme distribuite de HBO si Netflix

Actorul Zachary Horwitz, cunoscut sub numele de Zach Avery, a fost arestat, fiind acuzat ca a pus in aplicare o schema Ponzi prin intermediul careia a pagubit investitorii cu suma totala de 227 de milioane de dolari.

O schema Ponzi este o operatiune investitionala frauduloasa ce presupune plata unor profituri fioarte mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane si nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat in realitate.

Actorul, in varsta de 34 de ani, a fost retinut saptamana aceasta de agenti FBI. Horwitz le spunea investitorilor ca banii lor vor fi folositi pentru a cumpara drepturi ale unor filme pe care HBO si Netflix au stabilit ca le vor distribui international, in special in America Latina.

Pedepsa maxima pe care o risca actorul este de 20 de ani de inchisoare.

Actorul este acuzat ca a fasificat emailuri care pareau a fi trimise de directori din cadrul HBO si Netflix, pentru a-si pacali investitorii, care credeau ca au participat la finantarea unor acorduri de distributie de filme.

O parte din banii obtinuti de la unii investitori erau folositi pentru a plati alti investitori, iar 6 milioane de dolari au fost investiti intr-o casa din Beverlywood.

Companiile HBO si Netflix au negat ca ar fi cedat drepturi de difuzare catre compania detinuta de Zachary Horwitz, 1inMM Capital LLC.

Actorul prezenta investitorilor pacaliti un raport anual din 2015, ce includea numele a 52 de filme, pe care sustinea ca le-ar fi distribuit in Africa, Australia, Noua Zeelenda si America de Sud. Potrivit FBI, in pachetul pe care investitorii il primeau erau incluse si sticle de whiskey Johnny Walker Blue Label.

Potrivit Times, magistratul Jean P. Rosenbluth l-a audit marti pe actor si a decis ca poate fi eliberat contra unei cautiuni de un milion de dolari. Reaudierea a fost stabilita pentru 13 mai.

Zach Avery a jucat in filme precum “Fury” (2014), “Curvature” (2017), “Farming” (2018), “The White Crow” (2018), dar si in scurt-metrajele “Shifter” (2014) si “The Laughing Man” (2016) si “Last Moment of Clarity” (2020).

Citește în continuare