Skip to content

Casa Azul a Fridei Kahlo va intra in Cartea Recordurilor drept spatiul care a gazduit show-ul celui mai batran muzician cu un show live. Spectacolul are loc in week end si va putea fi urmarit in direct in online.

Casa Azul va intra in Cartea Recordurilor pentru concertul tobosarului Tino Contreras care va avea loc in acest week-end. Contreras, ajuns la varsta de 97 de ani, o figura legendara pe scena muzicala mexicana va deveni cel mai batran muzician care a sustinut un spectacol live, conform Guiness World Records si The Art Newspaper.

Casa Azul a fost locul in care s-a nascut, a creat si a murit Frida Kahlo, una dintre cele mai cunoscute artiste din Mexic. Cand Frida s-a casatorit cu muralistul Diego Rivera in 1929, Contreras avea cinci ani. La 92 de ani distanta, artistul asteapta cu nerabdare sa-si instaleze tobele printre sculpturile mexicane din gradina muzeului.

Concertul va fi transmis in direct, va fi o premiera pentru muzeu si va deschide un nou capitol de activitate. Hilda Trujillo, directorul Casei Azul, a explicat cum a fost luata decizia de a gazdui concertul lui Contreras si cat de mult a contat faptul ca muzeul si-a pierdut majoritatea vizitatorilor si surselor de venit in ultimele 12 luni: „Viitorul muzeelor ​​va depinde, in mare parte, de modul in care folosim noile tehnologii. Intregul sector cultural a fost grav afectat de austeritate si de inchiderea fortata ca urmare a pandemiei. Acest concert va pune in evidenta atat Casa Azul dar si talentul maestrului Contreras. Sper ca va creste profilul muzeului, precum si fondurile necesare pentru a asigura colectia sa ramana in stare buna.

Trujillo a declarat ca, inaintea pandemiei, Casa Azul primea aproximativ 580.000 de vizitatori pe an, in timp ce Anahuacalli, muzeul inrudit care a gazduit in trecut concerte de Patti Smith si Brian Eno, a avut 130.000 de vizitatori. 

Biletele pentru concert pot fi cumparate de aici. Acolo veti gasi si o optiune de a face o donatie suplimentara pentru sustinerea muzeului. Va fi transmis live in toata lumea sambata de la orele 22:00 (ora Romaniei), duminica, 11 aprilie va fi reluat iar in cele 24 de ore va fi disponibil la cerere.

Tino Contreras a declarat: „Vrem sa reamintim oamenilor ca si cultura mexicana are mai multe fatete – vom arata vechiul si modernul.”

Nascut in Chihuahua in 1924 dintr-o familie de muzicieni, Tino Contreras este un maestru baterist de jazz mexican care, de mai bine de sase decenii, a combinat influente latine cu jazz si sunete din Egipt, India sau Turcia. Cariera lui Tino a inceput in anii 1950 cand a inceput sa cante alaturi de fratii sai. De-a lungul carierei, a impartasit scena cu unii dintre cei mai mari muzicieni ai secolului trecut, inclusiv Duke Ellington si Art Blakey. Anul trecut, a relansat Musica Infinita, un disc de jazz experimental psihedelic din 1978, impreuna cu DJ-ul britanic Gilles Peterson.

Mai jos puteti gasi mai multe informatii si un tur virtual gratuit prin Casa Azul.

Citește în continuare