Skip to content

Phoebe Waller-Bridge va juca alaturi de Harrison Ford in „Indiana Jones 5”. Va fi primul film al francizei fara Steven Spielberg la regie.

Phoebe Waller-Bridge, cunoscuta publicului larg pentru productia de succes „Fleabag”, va juca rolul principal feminin din urmatorul film din seria „Indiana Jones”. 

Actrita britanica va juca alaturi de Harrison Ford in mult asteptatul al cincilea film al francizei care se afla in lucru sub numele „Indiana Jones 5”. Informatiile au fost confirmate de publicatia The Hollywood Reporter. 

Ford, in varsta de 78 de ani, va relua rolul arheologului Dr. Henry Jones Jr. in timp ce regizorul James Mangold il va inlocui pe Steven Spielberg care a creat „Indiana Jones” alaturi de George Lucas si a condus primele patru filme ale francizei. Spielberg, care a primit o nominalizare la Oscar si una la Globurile de Aur pentru primul film din serie, „Raiders of the Lost Ark” (1981), va face parte din echipa de productie invocand motivul ca „e timpul sa las locul unei noi generatii de regizori sa isi spuna punctul de vedere asupra lui Indiana Jones.

James Mangold are in portofoliu filme precum „Girl, Interrupted”, „Walk the Line”, „The Wolverine”, „Logan” si „Ford v Ferrari” care i-a adus o nominalizare pentru Cel mai bun film la Oscar. 

Filmele pe care le-a regizat au strans 14 nominalizari la Oscar cu 4 trofee castigate si 7 la Globurile de Aur cu 5 premii in palmares. Reputatia lui Mangold in Hollywood a fost in continua ascensiune inca de la „Heavy”, filmul de debut din 1995.

La 57 de ani, si-a construit reputatia prin prestatii actoricesti pe care le-a regizat si care au devenit punctul culminant in carierele unor actori precum Angelina Jolie sau Reese Witherspoon, ambele castigand primul si singurul Oscar din cariera sub conducerea lui Mangold. Din aceeasi categorie face parte si prima nominalizare a lui Joaquin Phoenix pentru „Cel mai bun actor in rol principal” pentru rolul din „Walk the Line”.

Lui Mangold i se va alatura legendarul compozitor John Williams care s-a ocupat de toate titlurile anterioare din Indiana Jones, incepand cu 1981.

Williams este considerat cel mai mare compozitor de film din toate timpurile, a compus unele dintre cele mai populare, recunoscute si apreciate coloane sonore de film din istoria cinematografiei. Cu 52 de nominalizari la Oscar, este al doilea cel mai nominalizat artist din istoria premiilor, dupa Walt Disney. Cea mai cunoscuta creatie a lui Williams este partitura din „Razboiul Stelelor” din 1977. De-a lungul timpului a castigat 25 de premii Grammy, 7 trofee BAFTA, 5 premii Oscar si 4 Globuri de Aur.

Mangold a declarat intr-un comunicat remis de Lucasfilm ca „sunt incantat ca incep o noua aventura, colaborand cu o echipa de vis, formata din cei mai mari cineasti din toate timpurile. Steven, Harrison, Kathy, Franksși John sunt eroii mei artistici. Cand o mai adaugam si pe Phoebe, o actrita incredibila cu o voce creativa extraordinara, si chimia pe care ea o va aduce fara indoiala in platoul nostru, nu ma pot abtine sa nu ma simt la fel de norocos ca insusi Indiana Jones.”

Phoebe Waller-Bridge a facut echipa anterior cu Lucasfilm, imprumutandu-si vocea pentru personajul droid L3-37 din seria „Solo: A Star Wars Story” din 2018.

Fiind recunoscuta si premiata drept scenarista, producatoare si actrita de succes, Waller-Bridger a creat serialul britanic „Fleabag” si a condus primul sezon al fenomenului „Killing Eve”. Recent, a contribuit la scenariul noului film James Bond, „No Time to Die” care urmeaza sa fie lansat in acest an.

Al cincilea film din Indiana Jones a trecut printr-un lung proces de dezvoltare si productie care a inceput in 2008, imediat dupa lansarea „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” care a avut incasari de aproape 800 de milioane de dolari.

Initial, echipa de succes formata din George Lucas si Steven Spielberg a fost vizata pentru al cincilea film al francizei. In 2016, Disney a anuntat ca filmul va fi lansat in 2019, fara implicarea lui Lucas. Pentru scenariu, David Koepp a fost prima alegere a studiourilor, inlocuit ulterior de Jonathan Kasdan si Dan Fogelmann, urmati de o revenire a lui Koepp. In februarie 2020, a fost anuntat faptul ca Spielberg va renunta la conducerea proiectului ca regizor si va ramane doar in partea de productie. 

Filmul este programat sa fie filmat in a doua jumatate a acestui an si lansat in cinematografe pe 29 iulie 2022.

Citește în continuare