Skip to content

O noua statuie cu Iisus va fi amplasata in Rio de Janeiro. Hristos Aparatorul va fi mai inalta decat Hristos Mantuitorul

Noua statuie a lui Iisus Hristos din Brazilia va fi amplasata tot in Rio de Janeiro, aceasta fiind ridicata in Encantado din Rio Grande do Sul. Cand va fi finalizata, va fi mai mare decat faimoasa statuie a lui Hristos Mantuitorul, unul dintre cele mai recunoscute repere ale Braziliei.

Noua statuie se numeste Cristo Protetor de Encantado (Hristos Aparatorul din Encantado) si va fi a treia cea mai mare statuie a lui Iisus Hristos din lume. Structura de fier si beton este programata sa fie finalizata la sfarsitul acestui an, iar vizitatorii vor putea lua un lift care va urca 34 de metri de la sol in inima statuii. Aici o deschidere de sticla va permite o vedere panoramica a zonei.

Statuia se afla pe varful muntelui Corcovado, cu vedere la Rio de Janeiro, fiind a treia cea mai mare statuie din lume, dupa Cristo de la Paz din Mexic si de Estátua de Cristo Rei din Polonia. Hristos Aparatorul va avea 43 metri inaltime si o latime maxima de 36 de metri, de la varful unei maini la cealalta.

Statuia este un proiect independent al Asociatiei Amigos de Cristo, finantat integral din donatii si fara bani publici, a carei valoare este de 358.000 dolari. Constructia a inceput in 2019, iar capul si mainile intinse au fost adaugate structurii la inceputul lui aprilie.

Statuia Hristos Mantuitorul (Cristo Redentor) este creatia unui artist roman, Gheorghe Leonida, care a lucrat cu sculptorul francez Paul Landowski la ridicarea monumentului.

Cristo Redentor este amplasat la sud de oras, pe muntele Corcovado, la o altitudine de 700 de metri deasupra nivelului marii, in padurea Tijuca. Monumentul are o inaltime de 30 metri, impreuna cu soclul 38 de metri, latimea la nivelul bratelor 28 metri si o greutate de 635 tone. Gheorghe Leonida a desenat capul statuii lui Iisus, fiind cunoscut in Franta ca un mare portreist.

Gheorghe Leonida s-a nascut la Galati, in anul 1892, iar unul dintre cei 11 frati ai sai este inginerul Dimitrie Leonida. Dupa ce a luptat pe front in Primul Razboi Mondial, Gheorghe Leonida si-a continuat studiile de arta in Italia, timp de trei ani. In anul 1925 s-a mutat la Paris, unde l-a cunoscut pe Paul Landowski. Acesta l-a angajat pe Leonida sa realizeze capul statuii lui Iisus Hristos din Brazilia. Lucrarea realizata in beton armat a inceput in anul 1926 si a fost finalizata in1931.

Citește în continuare