Skip to content

(VIDEO) Primele imagini cu decorul de la ceremonia Oscar si cum va fi modificata gara Union Station locul de desfasurare. Pentru ca este un numar record de doamne nominalizate, a fost realizat un film care le celebreaza

A 93-a editie a Oscarurilor va fi transmisa din gara Union Station si din traditionala sala de la Dolby Theatre, Hollywood,  unde spectacolele muzicale vor fi sustinute in direct.

In plus, in Marea Britanie si Franta au fost gandite hub-uri unde vor participa artistii selectati care nu vor putea calatori la Los Angeles pentru a participa personal la ceremonie.

Seara premiilor Oscar va fi regizata pentru a sasea oara de Glenn Weiss, expert in acest gen de evenimente, alaturi de producatorul Steven Soderbergh, regizorul filmului ”Contagion”.

”Vrem ca in acest an Oscarurile sa arate ca un film, nu ca un spectacol televizat”, au declarat producatorii. De altfel, Steven Soderbergh a declarat ca filmarile vor fi realizate asemeni unui film, cu 24 de cadre pe secunda, inclusiv cu unghiuri de filmare specifice filmelor.

Union Station este acum in plin proces de amenajare. Gara este cunoscuta in lumea cineastilor, aici au fost filmate pelicule precum “Way We Were”, “To Live and Die in L.A.”, “Blade Runner”, “The Dark Knight Rises”.

Anul acesta, producatorii se vor inspira din eleganta galelor Oscar tinute in trecut la hotelurile Biltmore si Roosevelt. Ambele cladiri au fost luate in considerare pentru organizarea galei de anul acesta, insa producatorii au ramas intr-un final la Union Station.

Zona unde se vand bilete in gara este zona de amplasare a scenei. Pe pasarelele de nord si de sud vor fi amplasati arbori de jacaranda. Intreaga gara va fi impanzita de camere. Totusi, producatorii trebuie sa respecte regulile spatiului: nu pot monta nimic care sa atarne direct din tavan si nici nu pot fixa nimic in podea. Va fi folosita lumina care intra prin ferestrele uriase ale garii, de peste 12 metri patrati, atat cat se poate, pana la lasarea serii, apoi vor fi folosite o serie de lampadare sferice. Invitatii vor sta cate doi, la mese si pe banchete.

Majoritatea finisajelor vor fi realizate cu 48 de ore inainte de show. Trenurile circula in continuare prin gara, acum se lucreaza in zona unde va fi amplasata scena.

Anul acesta, din cele 76 de nominalizari la Oscar, 70 sunt pentru activitatea unor doamne din lumea filmului.

Asa ca pentru a marca acest lucru, designerul Diane von Furstenberg si Academy Museum of Motion Pictures au realizat un scurt film pentru a celebra doamnele nominalizate la gala din acest an a premiilor Oscar. Acesta contine declaratii ale celor 70 de doamne.

Dupa o intarziere de doua luni din cauza pandemiei de Coronavirus, gala premiilor Oscar va continua cu un spectacol desfasurat in persoana care va avea loc la Union Station din Los Angeles.

A 93-a editie a premiilor Oscar va fi un eveniment cu o prezenta restransa, vor fi invitati numai prezentatorii, nominalizatii si invitatii acestora. Va fi transmis in direct in Romania in noaptea de 25 spre 26 aprilie.

Citește în continuare