Skip to content

Joaquin Phoenix, Renee Zellweger, Brad Pitt si alti 12 artisti vor „juca” rolurile principale la Premiile Oscar 2021. Gala va fi realizata sub forma unui film.

Dupa o intarziere de doua luni din cauza pandemiei de Coronavirus, gala premiilor Oscar va continua cu un spectacol desfasurat in persoana care va avea loc la Union Station din Los Angeles. A 93-a editie a premiilor Oscar va fi un eveniment cu o prezenta restransa, vor fi invitati numai prezentatorii, nominalizatii si invitatii acestora. Va fi transmis in direct in Romania in noaptea de 25 spre 26 aprilie.

Producatorii Jesse Collins, Stacey Sher si Steven Soderbergh au promis ca vor realiza Oscarurile sub forma unui film in care fiecare artist – actor sau regizor – care va urca pe scena va face parte dintr-un scenariu. 

Pentru al treilea an consecutiv, gala Oscar 2021 nu va avea o gazda oficiala. Cei 15 prezentatori ai trofeelor anuntati vor tine locul gazdei: Harrison Ford, Halle Berry, Reese Witherspoon, Don Cheadle, Rita Moreno, Laura Dern, Zendaya, Angela Bassett, Bryan Cranston, Marlee Matlin si castigatorul de cel mai bun regizor de anul trecut, Bong Joon Ho.

Desi o mare parte din elementele care alcatuiesc spectacolul galei vor fi noutati, producatorii Oscar 2021 vor respecta traditia de a invita castigatorii trofeelor pentru actorie de anul trecut pentru a-si onora categoria care ii reprezinta. Astfel, Renee Zellweger, Regina King, Joaquin Phoenix si Brad Pitt vor fi cap de afis al evenimentului.

Phoenix, Zellweger si Dern au facut onorurile in mod similar la Globurile de Aur. Pentru Pitt va fi prima apariție din circuitul premiilor cinematografice din anul acesta.

Producatorii au declarat ca „in acord cu abordarea noastra a premiilor-spectacol-ca-un-film, am adunat o distributie de stele, cu adevarat stelara. Este atat de multa lumina incat e posibil sa fie nevoie de ochelari de soare”.

Ideea de a avea un grup stabilit de prezentatori care apar prin rotatie in timpul spectacolului nu este noua. Producatorul Gower Champion care a reinventat transmisiunea galei Oscar in 1969, a creat conceptul de „Prietenii Oscarului”, cu 10 actori-vedeta care aveau rolul de prezentatori, fara o gazda oficiala. Formatul a fost repetat cu succes in 1970 si a fost modificat ocazional de-a lungul deceniilor. Un exemplu a fost gala din 2009 produsa de Bill Condon si Laurence Mark, care a folosit combinatii de cinci castigatori anteriori pentru a prezenta premiile de actorie.

Publicatia The Hollywood Reporter a obtinut declaratii din interiorul echipei de organizare care a declarat ca va exista o instalatie de testare Covid-19 de ultima generatie special creata pentru Premiile Oscar. In plus, costurile suplimentare de carantina ale candidatilor cat si transportul acestora vor fi compensate de parteneriate cu companii aeriene si hoteluri. Producatorii au angajat-o pe doctorita Erin Bromage de la Universitatea Darmouth drept consultant pe probleme de Covid-19 al galei. 

Gala Oscar 2021 va fi o seara importanta pentru Romania prin cele doua nominalizari obtinute de documentarul „Colectiv” care este favorit in cursa pentru „Cel mai bun film international” si „Cel mai bun documentar”. 

Mai jos puteti afla unde pot fi urmarite productiile nominalizate la Oscar pentru „Cel mai bun film al anului”.

Citește în continuare