Skip to content

In premiera, Premiile Oscar vor avea transmisiuni din Londra si Paris. Din cauza restrictiilor de calatorie, actorii si regizorii nominalizati vor intra live din tara natala.

Cu trei saptamani inaintea editiei cu numarul 93 a Galei Premiilor Oscar, organizatorii anunta o abordare diferita fata de planurile initiale ale Academiei Americane de Film.

Saptamanile trecute, producatorii Steven Soderbergh, Jesse Collins si Stacey Sher au trimis un email invitatilor in care ii instiintau ca gala Oscar 2021 va avea loc strict in persoana si vor fi excluse propunerile de transmisiuni prin Zoom, asa cum s-a intamplat in cazul altor evenimente desfasurate in ultimul an. Ulterior, numerosi actori si producatori de filme straine si actori americani aflati pe platourile de filmare din Europa au anuntat ca nu vor putea ajunge pe covorul rosu din cauza restrictiilor impuse de pandemie. 

Organizatorii Oscar 2021 au revenit asupra deciziei si au anuntat deschiderea catre transmisiuni live din platouri de televiziune special amenajate si aparitii prin Zoom. 

Evenimentul principal va avea loc la Union Station din Los Angeles. In acelasi timp, vor fi organizate spatiii de transmisiune in Londra si Paris. Organizatorii lucreaza cu afiliati locali de difuzare din intreaga lume pentru a furniza legaturi prin satelit pentru nominalizatii internationali.

Desi planurile si cerintele producatorilor devin flexibile, participantii la gala de pe 25 aprilie au fost anuntati sa se astepte sa stea in carantina cu 10 zile inainte de spectacol. Toti vor fi obligati sa aduca o masca de protectie, chiar daca spectacolul este conceput astfel incat vedetele sa nu trebuiasca sa le poarte pe scena sau in public.

Pe parcursul serii, nominalizatii si invitatii vor intra prin rotatie in interior si inafara salii. Covorul rosu nu va exista in mod traditional. Soderbergh a declarat ca „vor fi lucruri rosii pe jos in timp ce invitatii vor trece pe langa Union Station. Si va exista o sala de presa virtuala.”

Publicatia The Hollywood Reporter a obtinut declaratii din interiorul echipei de organizare care a declarat ca va exista o instalatie de testare Covid-19 de ultima generatie special creata pentru Premiile Oscar. In plus, costurile suplimentare de carantina ale candidatilor cat si transportul acestora vor fi compensate de parteneriate cu companii aeriene si hoteluri. Producatorii au angajat-o pe doctorita Erin Bromage de la Universitatea Darmouth drept consultant pe probleme de Covid-19 al galei. 

Gala Oscar 2021 va fi o seara importanta pentru Romania prin cele doua nominalizari obtinute de documentarul „Colectiv” care este favorit in cursa pentru „Cel mai bun film international” si „Cel mai bun documentar”.

Mai jos puteti afla unde pot fi urmarite productiile nominalizate la Oscar pentru „Cel mai bun film al anului”.

Citește în continuare