Skip to content

Complet renovata, casa lui Claude Monet din satul francez Giverny poate fi inchiriata pe Airbnb. Este cunoscuta si sub numele de Casa Albastra

Proproprietatea a fost cumparata de Claude Monet la finalul secolului al XIX-lea, “pentru ca gradina casei era ideala pentru a cultiva legumele pe care iubea sa le gateasca singur”, dupa cum scrie in descrierea casei pe Airbnb. Casa se afla in satul francez Giverny, unde artistul a locuit vreme de 43 de ani, pana la moartea sa, in anul 1926.

Casa cu trei dormitoare a fost complet renovata in anul 2016 si este inconjurata de o gradina, care se intinde pe o suprafata de 1500 mp. A fost mobilata cu obiecte de mobilier atat noi, cat si vintage. Se afla intr-o zona linistita a asezarii franceze, insa este aproape de magazinele locale.

Costul cazarii in Casa Albastra 173 de euro pe noapte, insa turistii pot inchiria si doar un dormitor, ca o varianta mai ieftina. Parisul este la 40 de minute distanta, cu trenul. Casa o puteti gasi, spre inchirere, aici

In apropiere se afla o alta casa in care Monet a locuit din anul 1890. Acolo se afla gradina cu podul japonez, celebru din picturile artistului. Casa a functionat de asemenea ca studio a lui Monet.

Din 1890, cand a cumparat aceasta casa si a inceput sa transforme mlastinile de pe mosie in iazuri, lacuri si gradini japoneze, si pana la moartea sa din 1926, artistul a angajat sapte gradinari pe care i-a coordonat sa creeze peisajele care pot fi admirate in tablourile sale.

Unul dintre cele mai faimoase citate ale lui Monet este: „Trebuie sa am flori, mereu si mereu. Urmaresc natura fara a o intelege, probabil le sunt dator florilor pentru ca am devenit un pictor.”

Claude Monet a devenit, in mod neintentionat, parintele Impresionismului francez. Scriitorul Louis Leroy s-a folosit de numele tabloului „Impression, solei levant” expus de Monet in 1874 pentru a satiriza nou val de artisti francezi independenti. Articolul care ii mentiona pe „impresionisti” a fost publicat in ziarul Le Charivari, sintagma a ramas lipita ca o eticheta pe care acestia au purtat-o cu mandrie.

Citește în continuare